Sky Atlantic 1 HD už nevysílá z družice Astra 1N
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 12.09.2017

Jak bylo dříve oznámeno, v pondělí 11. 9. 2017 ukončil vysílání kanál Sky Atlantic 1 HD v nabídce platformy Sky Deutschland, který šířil program Sky Atlantic HD posunutý o jednu hodinu. Už příští pátek, 22. 9. 2017 místo toho zahájí vysílání stanice Sky 1 1 HD na pozici 101, která bude znovu vysílat posunutý program Sky 1 HD.


Kanál Sky Atlantic 1 HD zahájil vysílání v listopadu 2015, aby šířil program "mateřské stanice" posunutý o hodinu. Avšak poptávka nebyla dostatečně vysoká: "Analyzujeme a posuzujeme naši nabídku stanic pravidelně podle různých kvantitativních a kvalitativních hledisek. V případě Sky Atlantic jsme přitom zjistili, že naši klienti sledovali seriály především v termínu televizní premiéry na hlavní stanici Sky Atlantic HD nebo v pozdější době na vyžádání v Sky On Demand nebo Sky Go", vysvětluje placená televizní platforma Sky toto rozhodnutí.

Časově posunuté využití na kanálu Sky Atlantic 1 HD pro velkou část klientů hraje jen podružnou roli. To poskytovatele programu přimělo k tomu, aby ukončil vysílání Sky Atlantic 1 HD. Od spuštění Sky1 1 HD si však operátor Sky hodně slibuje: "Programovou nabídku Sky 1 HD naši klienti sledují přednostně lineárně a méně na vyžádání. Se zavedením vysílání posunutého o hodinu tady umožníme našim klientům větší flexibilitu."


Parametry pro příjem:

družice: Astra 1N
orbitální pozice: 19,2 stupňů východně
transponder: č. 69
provider: Sky Deutschland
kmitočet: 11,798 GHz
polarizace: horizontální
Symbol Rate: 27500 kSymb/s
FEC: 9/10
modulace: DVB-S2/QPSK
norma: MPEG-4/HD
kód: Videoguard


S využitím zdroje: fp, Digitalfernsehen.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25130/sky-atlantic-1-hd-uz-nevysila-z-druzice-astra-1n/