Na sekciu spravodajstva, športu a publicistiky RTVS prichádzajú noví ľudia
Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 14.09.2017
V rámci systémového budovania nového manažmentu RTVS nastávajú zmeny na vedúcich pozíciách Sekcie spravodajstva, športu a publicistiky. Novým riaditeľom sekcie bude od 15. septembra Juraj Rybanský a novým vedúcim Odboru televízneho spravodajstva sa od 23. septembra stane Boris Chmel.


„Ďakujem za odvedenú prácu súčasnému riaditeľovi Lukášovi Dikovi a teším sa z toho, že RTVS prichádzajú posilniť skúsení profesionáli, ktorých kvality sa už otestovali v predchádzajúcom období a ktorí verejnoprávne spravodajstvo a publicistiku vnímajú ako najdôležitejšiu súčasť informačných tokov o verejnom dianí," uviedol na ich adresu generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Juraj Rybanský pôsobil od roku 1995 v Slovenskom rozhlase ako redaktor Rádiožurnálu, kde prešiel všetkými pozíciami - od redaktora, moderátora až vedúceho vydania a následne sedem rokov viedol spravodajstvo. V rokoch 2006 až 2007 sa venoval parlamentnému spravodajstvu v agentúre SITA. V rokoch 2007 až 2012 bol vedúcim vydania Hlavných správ STV, dramaturgom Správ a komentárov ako aj diskusnej relácie O 5 minút 12. Od roku 2012 až do súčasnosti pracoval na komunikačných odboroch ministerstva životného prostredia a ministerstva hospodárstva.

„Napriek 5-ročnej prestávke som sa vždy cítil človekom verejnoprávnych médií, preto som sa rozhodol prijať túto výzvu. Urobím všetko pre to, aby si spravodajstvo RTVS naďalej zvyšovalo svoj kredit a bolo originálne, objektívne, vyvážené a hodnotné," konštatoval J. Rybanský. Ako riaditeľ Sekcie spravodajstva, športu a publicistiky RTVS zároveň rokuje s ďalšími ľuďmi, ktorí by mohli posilniť spravodajský a publicistický tím.

Prvým z nich je Boris Chmel. „Borisa poznám dlhé roky. Spolupracovali sme v Slovenskom rozhlase aj v Slovenskej televízii a vybral som si ho ako moju pravú ruku pre oblasť televízneho spravodajstva," poznamenal J. Rybanský.

Boris Chmel začínal v roku 2000 v denníku Sme, v rokoch 2003 až 2006 bol redaktorom Rádiožurnálu SRo, následne do roku 2008 redaktorom spravodajstva v TA3 a moderátorom Témy dňa. V rokoch 2008 až 2011 bol hlavným editorom denníka Pravda a moderátorom relácie Z prvej ruky v SRo, nasledujúci rok moderoval Správy a komentáre v RTVS a O 5 minút 12. Od roku 2012 je manažérom komunikácie s verejnosťou Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby, pričom na tejto pozícii dvakrát získal ocenenie Hovorca roka.

„V mediálnom priestore sa pohybujem už 17 rokov, z toho takmer polovicu som strávil vo verejnoprávnych médiách, preto som sa rozhodol prijať túto výzvu a spolu so spravodajským tímom sa pokúsim posunúť dobre nastavenú latku ešte vyššie," poznamenal B. Chmel.



Rozhlas a televízia Slovenska

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25141/na-sekciu-spravodajstva-sportu-a-publicistiky-rtvs-prichadzaju-novi-ludia/