Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 15:18:26   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Dalibor Gondík otestuje Čechy - o jejich zdravotním stavu podá zprávu v novém pořadu ČT

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 21.09.2017


Kolik skleniček alkoholu je ještě v normě? Jaké závislosti na nás v moderní době číhají? A jak je na tom česká populace se zdravím? Dalibor Gondík, společně s předními kapacitami v oblasti medicíny i známými osobnostmi, provede diváky jednoduchými testy, díky nimž zjistí, jak (ne)dobře se o sebe starají. První Zdravotní test národa uvede ČT1 v sobotu 30. září ve 20 hodin.


Jednoduché testy zaměřené na zdravotní rizika si diváci mohou vyzkoušet i doma. Odpovědi je tak mohou upozornit na skryté zdravotní problémy a nasměrovat je k lékaři dřív, než bude pozdě. „Do tohoto projektu jsem šel s cílem, že se nám podaří někomu pomoci. Koneckonců je to moje životní filozofie - lidé jsou na světě proto, aby si pomáhali,“ říká moderátor Dalibor Gondík, který společně s odborníky otestuje diváky. „Myslím si, že je stále potřeba lidem říkat, že život je mnohem hezčí a veselejší, když se cítíte dobře. Ne nadarmo se říká, že ve zdravém těle zdravý duch,“ připomíná přední český kardiochirurg Jan Pirk.

Zdravotní test podstoupí také řada známých osobností. V prvním díle na otázky Dalibora Gondíka odpoví Jiří Prskavec, Marta Jandová, Lukáš Pavlásek, Aneta Krejčířová, Vilma Cibulková a Pavel Nový. Zaměří se postupně na nejdůležitější aspekty prevence v oblasti smyslů, nebezpečných závislostí, problémů pohybové soustavy, mozku coby orgánu naší paměti a sexuálního zdraví. Pro druhou část tvůrci zvolili témata vybraná na základě statistických údajů o nemocech, jež se Čechů dotýkají nejvíce. Jde tedy například o obezitu, kardiovaskulární nemoci, cukrovku či nádorová onemocnění. Tento test podstoupí Alžběta Stanková, Chantal Poullain, Josef Carda, Anna Slováčková, Matěj Ruppert a Michal Kurtiš.

„Dopadla jsem tak padesát na padesát. Zarazila mě jediná věc, a to vyšší hladina cukru. Při testování záleží na mnoha faktorech a já zrovna vypila oslazené kafe. Každopádně jsem si říkala, že si během září zajdu za paní doktorkou a nechám si udělat ten test znovu,” svěřuje se s výsledky testování herečka Alžběta Stanková. „Jsem zdravá jako mladá holka! Mám dobrý tlak, dobře dopadl i rozbor krve i hladina cholesterolu,” glosuje herečka Chantal Poullain a dodává: „Byla bych ráda, kdyby si diváci uvědomili důležitost prevence a radosti z žití. A pokud se nemoc u někoho projeví, aby nespadl do deprese, chtěl bojovat a zůstal pozitivní. To je hrozně důležité, protože psychika je spojena s léčbou.” Její slova potvrzuje onkoložka Petra Tesařová: „Během natáčení jsem si znovu uvědomila, jak obrovskou roli v procesu uzdravování hraje psychická podpora nemocným a jejich pozitivní myšlení. Chantal Poullain je příkladem osoby, která si nikdy nepřipustila, že by nad ní mohla rakovina zvítězit. Takové pacienty je radost léčit, protože část práce udělají za vás.”

Zdravotní testy budou doplněny tematickými reportážemi, včetně doprovodných animací, statistik a především informacemi o možnostech prevence. „Nechceme strašit nemocemi. Naším cílem je naopak diváky pobavit a povzbudit při zásadních rozhodnutích, které mohou vést ke změně životního stylu a k lepší kondici. Pokud mohu říct z vlastní zkušenosti, setkání s Daliborem Gondíkem a spolupráce s ním na tomto pořadu mě motivovalo k tomu, že jsem začal běhat,“ uzavírá kreativní producent Petr Mühl.


Zdravotní test národa

režie: David Sís
dramaturgie: Michaela Hronová
výkonná producentka: Klára Dražanová
kreativní producent: Petr Mühl
moderátor: Dalibor Gondík


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
21.09.2017 • Večer exkluzivní dokumentární tvorby na Prima ZOOM
21.09.2017 • Pevnost Boyard II – 4. díl, pátek 22. října
20.09.2017 • Prima Partička 4. díl - 21. září
20.09.2017 • Horná Dolná tradične najsledovanejším programom pondelka!
20.09.2017 • Tři roky se Štefanem Margitou, dvanáct měsíců s Petrem Zuskou a jeden večer s Adamem Plachetkou v Národním divadle
20.09.2017 • Derby pražských „S“ překonalo v O2 TV několik rekordů

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist