Krásná i naučná je Prima ZOOM ve 39. týdnu
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 24.09.2017
Pojďte žasnout, bavit se, poznávat, ochutnávat, pátrat, odkrývat tajemství v nejrozmanitějším dokumentárním světě na českých obrazovkách. Dokumentární skvosty pro vás: představíme vám skutečný příběh – Muhammad Ali: Hrdina lidu; vezmeme vás za Krásami divoké Albánie; čekají vás Největší světové loupeže a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

26. 9., 21.00 – Muhammad Ali: Hrdina lidu

Muhammad Ali, vlastním jménem Cassius Marcellus Aladdin Mulligan Montmoreney O'Toole Clay, narozen 17. ledna 1942 v Louisville, který zemřel 3. června 2016 ve Phoenixu, byl legendární americký boxer. Dostal jméno po svém otci Cassiu Marcellu Clayovi, který byl pojmenován po abolicionistovi a politikovi Cassiu Clayovi, jenž žil v 19. století. Boxovat začal ve 12 letech poté, co mu bylo ukradeno kolo. Během svých studií na střední škole vyhrál 100 ze 108 zápasů a dvě mistrovství Amatérské atletické unie. Na letních olympijských hrách v Římě získal zlatou olympijskou medaili v polotěžké váze. Jeho přezdívka „Největší“ s ním odešla do penze. Od roku 1980 trpěl Parkinsonovou nemocí. V roce 1999 byl časopisem Sports Illustrated korunován na „Sportovce století“.


27. 9., 21.00 – Krásy divoké Albánie

V srdci Balkánu leží Albánie. Země plná dosud neobjevených přírodních krás se rozprostírá od majestátního pohoří až k zpěněnému moři. Protože se tady střetává středozemní a kontinentální klima, narazíme na širokou škálu ekosystémů. Objevte spolu s námi tajemství a Krásy divoké Albánie. Mezi Dinárskými horami a tyrkysovým pobřežím Jaderského moře, nad nespoutanými bystřinami, řekami a velkými jezery proletíme ve společnosti mladého orla narozeného brzy zjara.


27. 9., 22.00 – Největší světové loupeže (1. díl)

V šesti dílech vás vezmeme za těmi největšími světovými loupežemi a poodhalíme jejich tajemství. Máte se na co těšit. Tak vzhůru na lup.


28. 9., 21.00 – Vzdušní válečníci III (C-17)

Od roku 1903, kdy lidstvo poprvé vzlétlo, nás to neustále táhne na oblohu. Vyvíjíme a vyrábíme stále lepší, výkonnější a nebezpečnější letouny. Ve třetí řadě tohoto oblíbeného seriálu se seznámíme s dalšími vzdušnými válečníky, kteří patří k nejlepším z nejlepších. Gigant C-17 je létajícím skladištěm. Způsobil přelom v transportním programu amerického letectva a obstál i tváří v tvář nebezpečím ve východní Evropě, Iráku a Afghánistánu. CH-47 Chinook je už po několik desetiletí oblíbeným armádním vrtulníkem. Je výkonný, odolný a precizní. Není to sice žádný velký krasavec, ale osvědčil se už ve Vietnamu. Kvůli změnám na bitevních polích dokonce prošel efektní modernizací. Pozadu nezůstávají ani drony. Dnes létají výše, déle a mnohem nenápadněji, než se kdy konstruktérům letadel snilo.


30. 9., 22.00 – Kleopatra: Legenda a skutečnost (1. díl)

Poznejte pravdu a zbourejte mýty o jedné znejnámějších a nejlegendárnějších panovnic starověku. Kleopatra VII. Filopátor (69–30 př. n. l.), známá většinou jen pod jménem Kleopatra, byla egyptská královna pocházející z dynastie Ptolemaiovců. O jejím dětství není známo téměř nic, byla třetí dcerou krále Ptolemaia XII., kdo byla její matka, je nejisté, ale předpokládá se, že se jednalo o sestru Ptolemaia XII. Vejděte do příběhu o této legendární ženě.


30. 9., 23.00 – Alexandrie: Město měst

Starověkému světu dominovaly tři metropole: Atény, Řím a třetí, jež je dnes takřka zapomenutá. Dnes leží na dně Středozemního moře. Alexandrie byla městem postaveným ze snů a vyloženě moderních myšlenek. Vznikla díky tomu, že jeden muž dostal vizi uchovat všechny vědomosti lidstva na jediném místě. Vydejte se s námi hledat toto ztracené město, založené Alexandrem Velikým přímo v pusté poušti 331 let př. n. l., které se stalo prvním globálním centrem kultury, kam znalosti proudily ze všech koutů světa.


Nechte se okouzlit Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 24. 9. 2017




 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25187/krasna-i-naucna-je-prima-zoom-ve-39-tydnu/