DVB-T2 v Rakousku: poslední etapa přechodu
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 27.09.2017
V Tyrolsku, Vorarlbersku (23. 10. 2017), v Korutanech a východním Tyrolsku (24. 10. 2017) proběhne poslední krok v přechodu celoplošné rakouské pozemní televize na vysoké rozlišení. Celou nabídku programů ORF a 3sat, stanice ATV, ATV 2, Puls 4, ServusTV bude moci rakouský divák terestricky přijímat v celé zemi ve vysokém rozlišení bez dodatečných poplatků.


Dosavadní vysílání DVB-T bude ukončeno a bude patřit do minulosti. Terestrický příjem televize bude následně možný jen prostřednictvím platformy DVB-T2/simpliTV. Do vysílací infrastruktury bylo investováno mnoho miliónů eur.

Od 26. 9. 2017 bude v programech na příslušných vysílačích, kterých týká přechod na DVB-T2, vysílána textová lišta s informací o přechodu.

"Nejlepší televizní kvalita s vysokým rozlišením bez dodatečných nákladů a rozsáhlé informace byly důvodem pro téměř 400 tisíc televizních diváků, aby přešli na vysílání ve vysokém rozlišení s platformou simpliTV", uvedl pan Michael Weber, koordinátor pro vysílání s vysokým rozlišením stanice ORF a rakouský televizní odborník.


S využitím zdrojů: PMa, Digitalfernsehen.de a dvbt.at, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25194/dvb-t2-v-rakousku-posledni-etapa-prechodu/