Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 23.04.2024 - 12:02:25   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Pevnost Boyard II – 5. díl, 29. 9. 2017

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 29.09.2017


Pevnost Boyard se tentokrát pokusí pokořit odvážný tým ve složení Pavel Trávníček, Martina Bárta, Nikol Moravcová, Gabriela Franková a Tomáš Svoboda. Nebude chybět tradiční moderátor Libor Bouček a v roli otce Fura Jan Rosák. Podaří se podpořit Nadační fond pro předčasně narozené děti a jejich rodiny? Sledujte dnes, v pátek 29. září ve 20.15 hod. na Primě!


Kapitán týmu Pavel Trávníček vnímá tuto soutěž jako velký zážitek. „Nejsilnější zážitek je z toho, že jsme byli docela dobrá partička a udrželi jsme se pohromadě, fandili si a bylo to pohodové. A samozřejmě, zážitek největší byl na laně. Na pevnosti se ztratí veškeré šarže a hodnosti a člověk je tam sám za sebe. Tam už to není o princovi. Tam je to trochu chlapské a hluboký obdiv mám k holkám, které s námi byly. Byly děsně statečné a bezvadné. Já bych nemusel třeba ten kečup, co absolvovala Nikol. Havěť nějaká – to člověk dá jen s největším odporem. Ale manželka mi říkala: Buď statečný. Ona mi věří, takže říkala, že to zvládnu.“

I pro Martinu Bárta bylo zdolání pevnosti neskutečným zážitkem. „Pro mě účast na pevnosti Boyard znamená splnění dětského snu, protože si pamatuju, když jsem byla malá, tak jsme to se ségrou hrozně sledovaly. A přiznám se, že jsem hrozně nadšená, že jsem dostala tu příležitost na pevnost Boyard jet a zúčastnit se.“ A jak se vypořádala s tygrem na kapotě auta?

Nikol Moravcová se musela poprat se žalářníkem a na co se nejvíc těšila? „Ze žalářníka si tam všichni dělali legraci, že je podobný mému příteli, protože má vousy, ale můj přítel vůbec nemá takovou postavu. Žalářník byl obří nadčlověk, a když jsem ho poprvé viděla, tak jsem si říkala, jestli ho dáme – dvě holky. Ale nejvíc jsem byla zvědavá na Pačese a Paklíče. Já nechápu, že vůbec nestárnou! A byli super. Oni jsou neuvěřitelně energický, usměvaví, nabití a dávali si s námi pořád pět a hrozně motivovali. Hrozně nám pomáhali. My jsme měli název týmu Popelky záměrně. Protože Pavel je nesmrtelný, nejúžasnější princ. Neztratili jsme střevíček teda a měli jsme skvělý pokřik. Pro mě to byl taky zážitek být s ním a poznat ho osobně, protože je to úplně skvělý člověk, hrozně dobrý týmový hráč, a nakonec dokonce zarapoval.“

Gabriela Franková si z pevnosti odnesla modřiny a prožila obrovský adrenalin. Nejhorší pro ni byl pobyt mezi šváby, hmyzem, a když na ni padal pavouk. Jak se nakonec vypořádala s úkoly a jak dopadlo setkání s pánem temnot?

Sportovec Tomáš Svoboda si odnesl nejsilnější zážitek z chůze po laně a jištění od Pavla Trávníčka. Necítil se silný v úkolech na rovnováhu a tento úkol byl pro něj docela dlouhý, takže byl příjemně překvapen, jak to zvládli. Když odjížděl na pevnost, tak nechtěl něco s pavouky nebo hady, ale potom, když je ujistili, že se nemůže nic stát, tak se naopak těšil, že by to byla dobrá příležitost tady překonat fobie a něco zažít. Protože kde jinde má člověk takovou příležitost! V lese doma si zmiji nepohladí... Jako fanoušek této soutěže se těšil, a přestože se necítil nijak zvlášť sebejistý, tak ho to moc bavilo. A co říká na to, že si ho lidé pletou s dvojčetem – moderním pětibojařem Davidem Svobodou? „Já jsem taky sportovec, ve sportovním prostředí jsem poměrně známý, i díky Davidovi samozřejmě. Já jsem v reprezentaci v triatlonu a dělám ještě různé vytrvalostní víceboje. Letos jsem se stal mistrem světa v kvadriatlonu, kde je navíc ještě kajak. Mezi námi s bráchou jsou drobné rozdíly, i anatomické, ale ty nejsou moc postřehnutelné. Já když se vydávám za Davida, tak si udělám patku. Častěji také nosím normální dioptrické brýle a brácha zase čočky, ale ve chvíli, kdy se na to spolehnete, tak narazíte,“ dodává s úsměvem.


Nadační fond pro předčasně narozené děti a jejich rodiny byl založen v prosinci roku 2013. Vznikl na základě osobní zkušenosti zakladatelky s předčasným příchodem extrémně nedonošených dvojčat na svět. V České republice se každé dvanácté dítě narodí předčasně. Nadační fond pro předčasně narozené děti a jejich rodiny jako jediný nadační fond v této oblasti pomáhá finančně rodinám předčasně narozených dětí napříč celou republikou. Hradí dopravu rodičů za dlouhodobě hospitalizovaným dítětem po porodu, přispívá na speciální zdravotní pomůcky, rehabilitace, speciální výživu a další potřebné věci.

Cílem fondu je pomáhat rodinám takovýchto dětí, jejichž narození citelně zasáhne do života těch nejbližších. Jde o velkou psychickou i fyzickou zátěž, často i zásah do finanční situace rodiny. Výchova předčasně narozených dětí klade na jejich okolí většinou dlouhodobě vysoké nároky a zajištění jejich zdárného vývoje vyžaduje často specializovanou péči. Nadační fond pomáhá vždy konkrétní rodině a jejich konkrétní potřebě spojené s předčasně narozeným dítětem. „Naším posláním je pomáhat rodinám předčasně narozených dětí, zmírnit finanční a psychickou zátěž spojenou s jejich odloučením,“ upřesnila zakladatelka nadačního fondu, Ing. Hana Píšová. O pomoci rozhoduje správní rada nadačního fondu. Předsedou správní rady nadačního fondu je doc. MUDr. Zbyněk Straňák, CSc., MBA, primář neonatologického oddělení Ústavu pro péči o matku a dítě v Praze Podolí.

Veškeré informace o pomoci i možnosti příspěvku najdete na webových stránkách nadačního fondu: www.predcasnenarozenedeti.cz.

Pevnost Boyard sledujte v pátek 29. září ve 20.15 na Primě!


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.09.2017 • Zdraví jako životní styl - Herbář se vrací již po páté
29.09.2017 • Česká televize začne od středy vysílat volební spoty politických stran
28.09.2017 • Prima Partička 5. díl - 28. 9.
28.09.2017 • Extrémne premeny Slovensko prekonávajú jeden rekord za druhým!
28.09.2017 • Take me out - 3. epizoda, 28. září
28.09.2017 • Tři roky s tenoristou po světových scénách - druhý večer Zlaté Prahy bude patřit Štefanu Margitovi

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist