Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 16.04.2024 - 23:48:19   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Nový sportovní kanál sportdigital.tv zahájí vysílání v platformě entavio

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 12.09.2007


Operátor satelitní platformy entavio dne 12. 9. 2007 oznámil podepsání smlouvy se sportdigital.tv, novým placeným televizním sportovním kanálem, který zahájí vysílání v nabídce entavio v Německu. Program sportdigital.tv nabídne přímé přenosy z utkání německé ligy házené, košíkové a odbíjené v nabídce entavio.


Kanál sportdigital.tv zahájí komerční provoz a vysílání dne 1. října 2007. Pro zpřístupnění nabídky televize sportdigital.tv divák bude potřebovat satelitní parabolu nasměrovanou na družici ASTRA a satelitní receiver umožňující příjem programů entavio s aktivovanou přístupovou kartu (smart card) pro nabídku entavio.

entavio je výlučně vlastněná dceřinná společnost SES ASTRA, člen skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). Kanál sportdigital.tv vlastní Sportfive, vůdčí evropská sportovní agentura. Platforma entavio oficiálně zahájila provoz 1. září 2007. Receivery pro příjem programů entavio jsou k dispozici od různých výrobců.

entavio je technická a provozní platforma, která si sama neobjednává programy a proto je otevřená pro všechny vysílatele. Výrobci satelitních receiverů jsou schopni uvést na trh přístroje kompatibilní se značkou entavio (vedle firemní obchodní značky). Jako neutrální platforma, entavio chce nabídnout domácnostem se satelitním přijímačem celou řadu současných a budoucích digitálních volných a placených televizních programů, prostřednictvím jednotlivého přijímače. Televizní diváci budou moci využívat další služby a funkce, např. interaktivní mobilní telefonní službu Blucom.

„Smlouva s sportdigital.tv je důležitým krokem ve vývoji naší nové digitální satelitní platformy entavio”, řekl Wilfried Urner, generální ředitel společnosti entavio. „Ukazuje, že entavio je platformou otevřenou pro všechny vysílatele a atraktivní, aby mohla přinést na trh nové programy a komerční modely. Jako otevřená platforma, entavio bude pokračovat ve zvyšování atraktivity digitální satelitní televize pro domácnosti a diváky a dále zvýší technický dosah digitální televize, ve prospěch všech vysílatelů, který využívají platformu.”

„entavio je vhodnou platformou pro televizi sportdigital.tv k rozšíření naší internetové nabídky, spuštěné začátkem tohoto roku, při zahájení vysílání televizního kanálu”, řekl Lars P. Reckwitz, odpovědný pracovník pro kanál sportdigital.tv ve SPORTFIVE. „Touto smlouvou jsme schopni zvýšit mediální zastoupení pro naši sportovní programovou náplň a těžit z našich hromadných sportovních práv, kterými disponujeme díky partnerství s třetí ligou a našemu vlastnímu portfoliu vysílacích práv. Zákazníkům našich internetových služeb dále můžeme nabídnout atraktivní možnosti přechodu na televizní nabídku nebo kombinaci obou nabídek.”


Markus Payer - SES Astra,
Silke Goedereis - entavio,
Caroliene Gőtz - SPORTFIVE



O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com:

Satelitní systém ASTRA představuje přední DTH satelitní systém v Evropě. Poskytuje své služby asi 109 milionům domácnostem, které využívají příjem DTH nebo kabelové vysílání. V současné době má ASTRA 13 satelitů, které přenášejí 1864 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA také poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby na satelitní bázi pro firmy, vlády a jejich činnost. Na svých satelitech má dnes k dispozici 26 programů HDTV. ASTRA je tak nejvýznamnější vysílací platformou HDTV v Evropě. Hlavní orbitální pozice ASTRA jsou 19,2° východně, 28,2° východně, a 23,5° východně.

Společnost SES ASTRA je členem skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SES je vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES New Skies, které zabezpečují globální spojení i pokrytí. Skupina také vlastní strategické podíly ve společnosti SES Sirius v Evropě, Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. SES poskytuje špičková řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím své flotily 37 satelitů na 25 orbitálních pozicích. Další informace o skupině SES je možné najít na stránce: www.ses.com.


SES ASTRA Press, 12. 9. 2007, přeložil Petr Miklík


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.09.2007 • HBO Comedy ve vysílání digitální kabelové televize UPC
12.09.2007 • UPC obohacuje ponuku o HBO Comedy
07.09.2007 • Nové umístění značek kanálů České televize
07.09.2007 • Dvořák: Jedna kompenzační licence je nedostatečná
06.09.2007 • Nová pobočka MTV na Ukrajine
06.09.2007 • Nonstop Kino HD již brzy, zatím pouze v IPTV

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist