Prima ZOOM odhaluje další Hitlerova tajemství: Hitlerova láska a supervlak
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 03.10.2017
Hitler je bezesporu fenomén, byť negativní, který i po desítkách let nepřestává fascinovat. A vše s ním spojené vzbuzuje nebývalý zájem. Poznáte největší Hitlerovu lásku Evu Braunovou a také Hitlerův supervlak. Jeden zajímavější film než druhý, jedině na Prima ZOOM.


Odhalujeme další Hitlerova tajemství:

3. 10. 2017, 20.00 hod. – Adolf a Eva: Láska a válka
19. 10. 2017, 21.10 hod. – Hitlerův supervlak


Adolf a Eva: Láska a válka (opakování v pátek 6. 10. v 15.45)

Toto dokumentární drama zachycuje první okamžiky, kdy se teprve náctiletá Eva Braunová nechala okouzlit nacistickým vůdcem Adolfem Hitlerem, pokračuje jejich svatbou a manželstvím a končí společně spáchanou sebevraždou ve vojenském bunkru v podzemí Berlína. Zároveň odhaluje, jak velkou moc měla Hitlerova milenka a později manželka nad nejmocnějším mužem Třetí říše, která během druhé světové války v době největšího rozmachu pohltila skoro celou Evropu. Historické záběry natočené samotnou Evou Braunovou, archivní videoklipy, dramatické rekonstrukce a rozhovory s předními odborníky zaměřenými na nejvýše postavené osobnosti nacistického Německa odhalují, proč se zamilovala do někoho takového, jako byl Adolf Hitler. Proč s ním zůstala, i když postupně stále více podléhal vlastním bludům. I kolik toho skutečně věděla o vražedných nacistických praktikách.


Hitlerův supervlak (repríza v neděli 22. 10. v 16.55)

Ke konci 30. let nařídil vůdce nacistického Německa Adolf Hitler postavit zvláštní supervlak, který by ho kamkoli bezpečně přepravil a aspoň trochu uklidnil jeho narůstající pocit paranoie. Obrněný konvoj se skládal z patnácti vozů. Byla to pevnost na kolejích, která Hitlerovi sloužila jako jeho mobilní velitelství. Dobře mu posloužila během důvěrných schůzek s Pétainem, Mussolinim i Francem. Ale zároveň se stala terčem britské tajné služby a několika pokusů o atentát. Na supervlaku vybaveném nejmodernějšími telekomunikačními technologiemi a vyzbrojenému baterií protileteckých kanónů pracovali největší nacističtí inženýři. Luxusní interiér si Hitler navrhnul úplně sám. Tvůrci filmu Hitlerův supervlak vyrazili do dnešního Německa, aby zjistili, co z této jedinečné soupravy ještě zbylo, a odhalili její poslední neprobádaná tajemství.

Prima ZOOM vás prostě zaujme!


www.prima-zoom.cz – unikátní online magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25225/prima-zoom-odhaluje-dalsi-hitlerova-tajemstvi-hitlerova-laska-a-supervlak/