ORF zahajuje dekódování bez karty pro satelitní příjem programů
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 03.10.2017
Rakouská veřejnoprávní organizace ORF oznámila spuštění tzv. bezkartového dekódování svých kódovaných programů v satelitní platformě ORF DIGITAL. Od října 2017 vysílatel ORF ve své satelitní platformě k dekódování programů pomocí satelitních karet ORF DIGITAL dodatečně nabízí novou službu ORF DIGITAL DIREKT.


Se satelitními receivery (moduly a set-top-boxy) kompatibilními s novou službou ORF DIGITAL DIREKT je možné poprvé aktivovat a přijímat všechny programy ORF ve vysokém rozlišení i bez satelitní karty ORF DIGITAL. Na dosavadním systému satelitních karet ORF DIGITAL se nic nemění.

Pro příjem pomocí služby ORF DIGITAL DIREKT je třeba buď certifikovaný zásuvný modul CI pro ORF DIGITAL DIREKT k televizoru nebo certifikovaný satelitní přijímač pro ORF DIGITAL DIREKT.

Přijímače kompatibilní se službou ORF DIGITAL DIREKT jsou dostupné v obchodech od října 2017 a jsou označené příslušným logem ORF DIGITAL DIREKT (D v zeleném poli).

I nadále je předpokladem pro příjem registrace u ORF DIGITAL (jednorázový poplatek 18 eur je nezměněn – za využití služby po dobu pěti let).


S využitím zdroje: Infosat.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25228/orf-zahajuje-dekodovani-bez-karty-pro-satelitni-prijem-programu/