Skupina SES uzavřela rozsáhlou smlouvu se Sky Deutschland
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 04.10.2017
Sky Deutschland prodlužuje obchodní partnerství s lucemburským satelitním provozovatelem SES. Vůdčí společnost pro placenou televizi v Německu a Rakousku si dlouhodobě zajišťuje kapacitu pro vysílání své programové nabídky z družicového systému Astra 1 na orbitální pozici 19,2° východně. Smlouva zahrnuje využívání sedmi transponderů pro šíření programů Sky.


„Smlouva je důležitým signálem na trhu, že lineární televize právě s ohledem na placenou televizi nadále zůstává atraktivní. Smlouva zajišťuje klientům operátora Sky se satelitním příjmem dlouhodobě vysílání nabídky programů v kvalitě SD, HD a Ultra HD“, řekl pan Christoph Mühleib, ředitel společnosti Astra Deutschland, odpovědný za marketing služeb společnosti Astra a MX1 v Německu, Rakousku a Švýcarsku.

Sky Deutschland také rozšiřuje dosavadní obchodní partnerství se společností MX1 s r. o. o služby v oblasti sportu a významných akcí (sport & event). Pan Christoph Mühleib k tomu uvedl: „Přímé přenosy z celého světa odráží bezprostřední přidanou hodnotu lineární televize: současně nadchnou milióny diváků. Satelit k tomu zajišťuje nejjistější a nejrychlejší způsob přenosu signálu a společnost MX1 nabízí optimální služby, aby byl umožněn přenos z místa konání akce přímo do domácnosti.“

Společnost MX1 je čelním globálním poskytovatelem mediálních služeb a stoprocentně vlastněnou dceřinou společností skupiny SES. Internet: www.astra.de.


S využitím zdroje: Satnews.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25232/skupina-ses-uzavrela-rozsahlou-smlouvu-se-sky-deutschland/