Od středy 4. 10. nabízí volební zpravodajství na televizních obrazovkách a internetu také TV Nova
Autor: TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 04.10.2017
V pátek 20. října ve 14.00 začnou volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Skupina Nova nabídne ve svém vysílání i na zpravodajském portálu TN.cz nejrozsáhlejší volební vysílání ve své historii. Volební pokrytí ve zpravodajských a publicistických relacích TV Nova startuje už dnes, ve středu 4. října.


Plán volebního vysílání TV Nova vznikl na jaře tohoto roku a skládá se ze série letních interview, plánovaných on-line rozhovorů a intenzivní komunikace politických témat v rámci denního zpravodajství a publicistických pořadů, kde bude poskytnut adekvátní prostor všem relevantním politickým stranám. Cílem TV Nova je divákům přinést odpovídající přehled osobností a názorů všech relevantních politických stran tak, aby voliči měli dostatečnou míru informací pro svá politická rozhodnutí.


Volební vysílání

Televizní noviny nabídnou od 4. října každý den aktuální volební rubriku. V publicistickém pořadu Střepiny bude moderátorka Markéta Fialová každý týden diskutovat o nejpalčivějších problémech s voliči v regionech, magazín Víkend přinese populárně naučné reportáže o tom, jak vznikají předvolební průzkumy a jak vypadá zákulisí voleb. Pořad Volejte Novu představí politické moderátory a ukáže, jak vznikalo unikátní volební studio.


Volby na internetu

Letošním volbám se TV Nova bude komplexně věnovat nejenom v řadě svých pořadů, ale také na internetových portálech. Internetový portál TN.cz doplní volební zpravodajství o dvě exkluzivní živě vysílané debaty s lídry stran, které mají podle nejaktuálnějších průzkumů největší pravděpodobnost dostat se do poslanecké sněmovny. Ve středu 11. října od 17.45 se střetnou šéfové stran s preferencemi pod 5 %, o týden později, 18. října, pak lídři stran, které mají podle aktuálních průzkumů nad 5 %. Z hlavního zpravodajského studia bude moderovat Michaela Šmídová. Ve středu 18. října od 22.00 nabídne stanice Nova 2 záznam debaty všech politických stran, která ten den na TN.cz proběhne. Zpravodajský portál zprostředkuje také sérii online rozhovorů s lídry politických stran, kde budou mít diváci možnost pokládat dotazy přímo politikům. Nabídne i speciální volební rubriku s předvolebními průzkumy, zajímavostmi o kandidátech a volebních kampaních, stejně jako programové priority stran v nejdůležitějších oblastech.


Nova Duel

Volební vysílání vyvrcholí na TV Nova ve čtvrtek 19. října od 19:55 pořadem Nova Duel, ve kterém dojde k přímému střetu dvou nejpravděpodobnějších kandidátů na post premiéra, Lubomíra Zaorálka a Andreje Babiše.

„Nova Duel proběhne v úplně novém studiu, které za tímto účelem nyní budujeme. Moderátor Rey Koranteng se bude hostů ptát na témata, která lidi v Česku nejvíc trápí. A od lídrů politických stran bude chtít slyšet jasné odpovědi a sliby, které si voliči budou moci po volbách jednoduše zkontrolovat. Oba politici budou mít přitom na každou odpověď vždy shodný čas,“ říká Kamil Houska, ředitel zpravodajství skupiny Nova.


Komplexní volební servis

Rozsáhlé volební zpravodajství nabídne TV Nova i během pátečního dne. Vše odstartuje hned ráno ve Snídani s Novou. Pro diváky je připraven volební servis, který jim ještě před hlasováním umožní podrobně se seznámit s programem všech politických stran, které v průzkumech přesáhly 3 %, a s jejich lídry. Reportéři TV Nova navíc v živých vstupech přinesou exkluzivní pohled do zákulisí příprav volebních místností po celé republice. Moderovat budou politické moderátorky Michaela Šmídová a Markéta Fialová.


Volební studio a systém volební projekce

Unikátní částí rozsáhlého pokrytí volebního zpravodajství je bezmála osmihodinové živé vysílání z volebního studia, které odstartuje v sobotu 21. října ve 13.00 a skončí se závěrečnou znělkou Televizních novin po vyhlášení výsledků. Volebním studiem provedou moderátoři Rey Koranteng, Michaela Šmídová a Markéta Fialová. Diváci se mohou těšit na rozhovory se zajímavými hosty a významnými politiky, přímé přenosy z volebních štábů i z volebních místností a originální reportáže. Novinkou bude speciální volební grafika a především tzv. systém volební projekce.

„Volební projekce se běžně používají po celém světě. My tento systém použijeme jako první televize v České republice. Systém pro odhad výsledků připravujeme ve spolupráci s renomovaným ústavem STEM a firmou STEM/MARK,“ doplňuje Michal Kratochvíl, vedoucí publicistiky skupiny Nova.

„Systém volební projekce umožní z průběžných výsledků velmi rychlý odhad konečného výsledku voleb. Díky odborným odhadům a příslušným datovým projekcím budeme schopni velmi rychle a přesně odhadnout konečný výsledek voleb, a to z velmi malého procenta sečtených volebních okrsků,“ říká Jan Hartl, zakladatel a předseda správní rady ústavu STEM a firmy STEM/MARK.

Komplexním volebním zpravodajstvím, které si TV Nova v takovém rozsahu připravila poprvé ve své historii, televize zprostředkuje voličům řadu důležitých informací a přinese důkladné mapování průběhu voleb a jejich výsledků.


Jana Ondrejechová, Koordinátorka korporátního PR TV Nova, 4. 10. 2017

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25235/od-stredy-4-10-nabizi-volebni-zpravodajstvi-na-televiznich-obrazovkach-a-internetu-take-tv-nova/