Desátý ročník Noci filmových nadějí má své vítěze!
Autor: TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 11.10.2017
Noc filmových nadějí je autorský projekt televize Nova zaměřený na podporu mladých filmových talentů. V rámci slavnostního večera odevzdali zástupci odborné poroty, generálního partnera Slevomat a televize Nova ceny v hodnotě 80 000 Kč. Vyhlášení cen moderovala herečka a bloggerka Marie Doležalová.


Do soutěže se přihlásilo 70 snímků ze středních a vysokých filmových a kreativních škol. Snímky různých žánrů hodnotila odborná porota ve složení: kameraman Jan Malíř, producent Rudolf Biermann, režisér Julius Ševčík a herečky Vanda Hybnerová a Šárka Vaculíková.

Ocenění získaly tři nejlepší snímky. Třetí místo vybojoval animovaný film „Plody mraků“ autorky Kateřiny Karhánkové z Filmové a televizní fakulty Akademie múzických umění v Praze. Jde o pohádkově laděný, poetický film o překonávání hranic a odvaze vstoupit do neznáma.

Z produkce pražské FAMU pochází i druhý oceněný hraný film „Nehoda“ v režii Šimona Štefanidesa, který letos obstál i v dalších studentských soutěžích. První místo obsadil snímek „Fleur“ od režiséra Olivera Beaujarda z Filmové akademie Miroslava Ondříčka v Písku. Příběh poukazuje na vztah mezi osiřelým synem Jáchymem a jeho otcem. Ve filmu se divák dále přesvědčí, že ani v kouzelném světě nemusí být vše ukázkové.

Vítězné snímky a další výběr nejlepší studentské tvorby mohli diváci zhlédnout v pátek 6. října na Nově.


Marika Mazáková, PR & CSR Koordinátor, TV Nova

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25253/desaty-rocnik-noci-filmovych-nadeji-ma-sve-viteze/