Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 11:26:21   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Satelit EchoStar 105 / SES-11 úspěšně vypuštěn do vesmíru na raketě Falcon 9 od SpaceX

  Autor: SES/Grayling , e-mail: info@grayling.com Přidané: 13.10.2017



Satelit umožní SES zrychlit poskytování HD a UHD programů v C-pásmu na území Spojených států amerických, zatímco kapacita v Ku-pásmu bude sloužit potřebám společnosti EchoStar v korporátní a mediální oblasti, stejně jako v oblasti vysílání.



Společnost SES ve čtvrtek oznámila, že satelit EchoStar 105 / SES-11 byl úspěšně vypuštěn do vesmíru na raketě Falcon 9 společnosti SpaceX z Kennedyho vesmírného střediska na Floridě v 00:53 středoevropského času. Toto je podruhé, kdy SES využila k vypuštění satelitu letem ověřenou raketu Falcon 9. Zároveň je to čtvrté vypuštění satelitu ve spolupráci se SpaceX. SES byla v roce 2013 prvním komerčním zákazníkem SpaceX, která využila raketu Falcon 9 k vypuštění satelitu.


EchoStar 105 / SES-11 je dvouúčelový satelit vyrobený společností Airbus. Společnost SES bude využívat satelitní kapacitu v C-pásmu. Půjde o 24 transpondérů na frekvenci 36 MHz, a bude poskytována pod jménem SES-11. Společnost EchoStar bude využívat 24 transpondérů v Ku-pásmě na frekvenci 36 MHz. Služby budou poskytované pod jménem EchoStar 105. Tento vysoce výkonný komunikační satelit nahradí kapacitu v C-pásmu poskytovanou satelitem AMC-18 a kapacitu v Ku-pásmu satelitem AMC-15 na orbitální pozici 105°W.


Satelit SES-11 je navržený tak, aby dokázal urychlit rozvoj amerického televizního prostředí v oblasti video obsahu a umožnil poskytovat programy ve vysokém rozlišení a též v Ultra HD kvalitě. Satelit nabízí komplexní pokrytí Severní Ameriky, včetně Havaje, Mexika a Karibiku. Satelitní kapacita v C-pásmu je optimalizována pro digitální televizní vysílání. SES-11 se připojí k satelitům SES-1 a SES-3, které jsou umístěné v centru orbitálního oblouku nad Severní Amerikou s dosahem 100 milionů televizních domácností a 100% penetrací ve Spojených státech amerických.

Satelit SES-11 bude sloužit zejména k rozšíření Ultra HD platformy SES v Severní Americe, která přináší až 10 Ultra HD programů, s dosahem víc než 10 milionů předplatitelů. Jde o světově největší Ultra HD platformu.

SES-11 bude mimo jiné sloužit i korporátním a vládním zákazníkům, kteří mohou novou satelitní kapacitu využít v rámci obchodních příležitosti či k rozšíření svého dosahu v tomto regionu.

Martin Halliwell, technický ředitel společnosti SES, řekl: „Úspěšné vypuštění satelitu SES-11 nadále posiluje centrální severoamerickou orbitální pozici a umožní nám pokračovat v poskytování prémiových služeb v C-pásmu pro přední kabelové operátory ve Spojených státech amerických. Rovněž jsme hrdí na spolupráci se SpaceX při dalším vypuštění satelitu na letem ověřené raketě Falcon 9 a jsme rádi, že i tímto způsobem se můžeme nadále podílet na rozvoji inovativních technologií v rámci vesmírného odvětví.“

Gwyne Shotwell, prezidentka a COO společnosti SpaceX, říká: „Jsme rádi, že můžeme pokračovat ve spolupráci s firmou SES, která významně podporuje inovace i schopnosti SpaceX při letem ověřených raketách.“

Více informací o satelitu SES-11 najdete na stránce https://www.ses.com/newsroom/ses-11-accelerating-development-video-neighbourhood-us.


O společnosti SES

SES je předním světovým provozovatelem satelitů s flotilou více než 50 geostacionárních družic (GEO) a jako první poskytuje diferencovanou a škálovatelnou nabídku služeb 12 družic na střední oběžné dráze. SES se zaměřuje řešení s přidanou hodnotou v čtyřech klíčových sférách trhu (video, podnikání, mobilita a vládní řešení). Zajišťuje satelitní komunikaci pro televizní a rozhlasové vysílání, pro poskytovatele internetového obsahu a internetových služeb, operátory mobilních a pevných sítí a pro obchodní i státní organizace na celém světě. Portfolio SES zahrnuje satelitní systém ASTRA, která má největší dosah vysílání Direct-to-Home (DTH) v Evropě, a společnost O3b Networks, poskytovatele globálních komunikačních služeb správy dat. Další dceřiná společnost SES, MX1, je jedním z předních poskytovatelů mediálních služeb a nabízí kompletní škálu inovativních digitálních video a mediálních řešení. Další informace najdete na www.ses.com.


Sledujte nás:

Twitteru: https://twitter.com/SES_Satellites
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/ses
Facebooku: https://www.facebook.com/SES.YourSatelliteCompany
YouTube: http://www.youtube.com/SESVideoChannel
Blogu: https://www.ses.com/news/blogs
Media Gallery: https://www.ses.com/media-gallery
Studie SES (SES White papers) jsou dostupné na: https://www.ses.com/news/whitepapers


Kristýna Blahetová, PR Consultant, Grayling Czech Republic


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.10.2017 • Eutelsat 172B dosáhl geostacionární oběžné dráhy v rekordním čase
22.09.2017 • SpaceX zajistí vypuštění družice EchoStar 105/SES-11 v říjnu 2017
16.09.2017 • Virtuální realita a nejnovější Ultra HD technologie od SES Video na veletrhu IBC
16.09.2017 • IBC 2017: Eutelsat a Globecast obnovují obchodní partnerství
08.09.2017 • Start rakety Ariane 5 se dvěma satelity řízeně přerušen
07.09.2017 • Družice SES/EchoStar s termínem startu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist