HBO Comedy zdarma pro všechny? Zapomeňte!
Autor: Lukáš Polák , e-mail: polak@satcentrum.com Přidané: 15.09.2007
Filmový kanál HBO Comedy, který před chvílí odstartoval také v České republice, měl být dle reklamy nabízen zdarma pro diváky HBO a HBO 2 jako bonus. Problém je ovšem v tom, že si ho zatím naladí jen ti diváci, kteří jsou buď vlastníky přijímače kabelové digitální televize od UPC nebo sledují televizi prostřednictvím IPTV od Telefóniky.

Dnes v deset hodin dopoledne odstartoval nový filmový kanál HBO Comedy. Na mnohé diváky, kteří se na něj těšili, však čekalo nepříjemné překvapení. Vůbec ho nebudou moci přijímat. „Pro všechny nové i stávající předplatitele filmového kanálu HBO je od soboty 15. září připravena velká novinka - HBO Comedy,“ hovořila přitom 30. července tisková zpráva společnosti 2Media.


Kde HBO Comedy naladíte, a kde naopak ne

Nového kanálu z rodiny HBO se dočkají pouze předplatitelé digitální kabelovky (DVB-C) od UPC a IPTV od Telefóniky O2. Přijímat ho naopak nemohou diváci v kabelových rozvodech, kteří sledují analogovou nabídku, majitelé karet CS Link (zde bohužel není možný příjem ani HBO2), majitelé IPTV od Volného a dokonce ani diváci satelitní UPC Direct a Digi TV. „Společnost UPC zatím neplánuje, že HBO Comedy nabídne zákazníkům analogové kabelové televize, a to z kapacitních důvodů. Stejně tak zatím neplánuje zařazení tohoto televizního kanálu do nabídky UPC Direct,“ sdělil včera prostřednictvím tiskové zprávy mluvčí UPC Česká republika František Malina. Dodal však, že v této satelitní platformě by se diváci měli dočkat, protože probíhají jednání o jeho zařazení.


Zkreslená reklama na webu filmového kanálu

Přestože HBO Comedy nebude prozatím zařazeno v UPC Direct, už teď ho však jeho provider na svém webu slibuje. V sekci „3 cesty k HBO“ vyjmenovává možnosti, jak ho sledovat. V prostředním sloupci je přitom uvedeno, že je to možné i prostřednictvím služby UPC Direct. To se sice týká HBO a HBO 2, ale už se zde nikde nehovoří o tom, že se to netýká HBO Comedy. Zájemce tak může nabýt domněnky, že za jednu cenu dostane od UPC Direct všechny tři kanály


Co nové HBO nabídne

HBO Comedy je televizní kanál zaměřený výhradně na komediální žánr. Diváci se na něm setkají s nejnovějšími filmovými komediemi z hollywoodské produkce, doplněnými nabídkou komediálních seriálů a sitcomů. HBO Comedy vysílá každý den od 10:00 do 02:00 hodin v českém jazyce a program není přerušován komerční reklamou. Premiéry z HBO Comedy se v krátkém časovém odstupu objeví také na HBO a HBO2. Programové schéma tohoto nového filmového kanálu najdete v sekci TV download.

Lukáš Polák, redakce satCentrum, 10:10; blog autora

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2527/hbo-comedy-zdarma-pro-vsechny-zapomente/