Viasat World spouští nový kanál Epic Drama
Autor: CHILLICOM/Viasat World , e-mail: info@chillicom.cz Přidané: 16.10.2017
Nový kanál na televizním trhu Epic Drama bude spuštěn 14. prosince v Bulharsku, Chorvatsku, Srbsku, Polsku, Řecku, Rumunsku, Maďarsku, České a Slovenské republice, Turecku a na Ukrajině. Přinese více než 600 hodin nejlepších hraných seriálů z celého světa, v nichž diváci uvidí i televizní herce zvučných jmen. Více než 70 % obsahu bude Epic Drama v těchto zemích nabízet exkluzivně, téměř 80 % obsahu bude možné poskytovat i nelineárně a většina pořadů vysílaných v hlavním čase nebude starší tří let.


Viasat World, mezinárodní mediální společnost, oznámila spuštění nového kanálu Epic Drama ve vybraných zemích střední a východní Evropy. Kanál Epic Drama nabídne nejslavnější současné hrané seriály z celého světa a rozšíří rozsáhlou nabídku kanálů a nelineárního obsahu společnosti Viasat World, která zahrnuje 27 placených TV kanálů dostupných ve více než 50 zemích a široké spektrum nelineárního obsahu.

Epic Drama zahájí vysílání 14. prosince a nabídne přes 600 hodin velkorozpočtových pořadů různých dramatických žánrů v HD kvalitě. Na zhruba 80 % vysílaného obsahu se vztahuje licence pro nelineární vysílání, aby diváci mohli sledovat nejlepší světové pořady na různých platformách a zařízeních. Nový kanál zaplní mezeru v nabídce, kterou odhalil průzkum trhu, a svědčí o schopnosti společnosti Viasat World pružně reagovat na požadavky a potřeby diváků a partnerů, vedle ambice rozšiřovat svůj dosah a publikum. Epic Drama staví na zkušenostech společnosti Viasat s vysíláním dramatické tvorby a na úspěchu svého vysílacího bloku na kanálu Viasat History.

Epic Drama bude nejprve k dispozici na hlavních trzích společnosti Viasat World včetně Bulharska, Bosny a Hercegoviny, Chorvatska, České republiky, Estonska, Řecka, Maďarska, Lotyšska, Litvy, Makedonie, Černé Hory, Polska, Rumunska, Srbska, Slovenska, Slovinska, Turecka a Ukrajiny prostřednictvím celonárodního přenosového kanálu. Rozšíření do dalších zemí je plánováno v roce 2018.

Irina Gofman, generální ředitelka a prezidentka společnosti Viasat World uvedla: „Dovolujeme si představit nový atraktivní kanál Epic Drama, zcela vyhrazený velkorozpočtové dramatické tvorbě se silným příběhem. Jako nezávislý vysílatel nasloucháme přáním a potřebám našich partnerů a diváků a rychle reagujeme na poptávku, přičemž můžeme stavět na naší dlouholeté tradici dramatického vysílání. Zaplňujeme tedy mezeru v nabídce kanálů s nepřetržitým vysíláním nejlepší dramatické televizní tvorby z celého světa a nabízíme většinu programu i k odloženému sledování.“

Příznivci moderní dramatické tvorby se mohou těšit na velkolepé seriály z celého žánrového spektra, včetně detektivních, klasických literárních, politických, historických, válečných, akčních, dobrodružných, historicky podložených i fantastických příběhů. Programová skladba čerpá z nabídky nejlepších a nejpoutavějších současných dramat z různých koutů světa, včetně britské, americké, španělské, francouzské, italské, australské a kanadské produkce.

Kanál Epic Drama přinese silné a emotivní příběhy hrdinství, vášně a zrady, lásky a ztráty. Téměř všechny pořady zařazené do programu v hlavním vysílacím čase nejsou starší tří let a 70 % z nich vysílá Viasat v jednotlivých zemích exkluzivně. Diváci se tedy mohou těšit na největší a nejnovější současná dramata 24 hodin denně, sedm dní v týdnu.

„Viasat World je jedním z největších nezávislých agregátorů obsahu v Evropě a pro svoji širokou nabídku kanálů a nelineárního obsahu neustále hledá nejlepší pořady z celého světa. Naší strategií je budovat rozsáhlou videotéku nákupem, předrezervaci práv a v poslední době i koprodukcí, abychom si do budoucna zajistili stálý přísun atraktivních, vysoce kvalitních pořadů pro všechny naše kanály. Již dnes spolupracujeme s mnoha předními světovými poskytovateli a distributory obsahu a vedeme další jednání s cílem rozšiřovat naši knihovnu obsahu, naplnit úvodní programovou nabídku a připravovat program na další rok. Spuštění nového kanálu, kde diváci naleznou nejžádanější současné hrané seriály, považujeme velmi významný krok,“ uzavírá Irina Gofman.


O společnosti Viasat World

Viasat World je nezávislý mezinárodní provozovatel televizního vysílání, který nabízí rozsáhlé portfolio televizních kanálů a nelineárního obsahu všech žánrů včetně dokumentárního, zábavního, dramatického, filmového a sportovního. Provozuje 27 placených televizních kanálů ve více než 50 zemích a ve vybraných zemích poskytuje i služby na vyžádání. Hlavní kanály zaměřené na faktografickou zábavu jsou Viasat Explore, Viasat History a Viasat Nature, které nabízí špičkovou zábavu založenou na faktech a skutečných příbězích ze života, oživují historii a odhalují tajemství přírody.


Karel Kapinus, Managing Director, CHILLICOM

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25276/viasat-world-spousti-novy-kanal-epic-drama/