Eurochannel s vysokým rozlišením z družice Eutelsat 16A
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 17.10.2017
Eurochannel, mezinárodní televizní stanice se zaměřením na evropské filmy a seriály, přešla se svým šířením signálu na satelitu Eutelsat 16A společnosti Eutelsat na orbitální pozici 16° východně ze standardního rozlišení (Standard Definition) na vysoké rozlišení (High Definition). Dne 16. 10. 2017 o tom obě společnosti informovaly na veletrhu MICPOM.


Stanice už pět let spolupracuje se společností Eutelsat a nyní rozšiřuje na výkonném satelitu Eutelsat 16A pronajaté kapacity pro spuštění verze HD programu Eurochannel pro evropské diváky. Satelit Eutelsat 16A na 16° východně představuje důležitou orbitální pozici pro distribuci signálu televizních stanic na pozemní sítě v celé Evropě od Reykjavíku po Moskvu a od Tenerife až po Tbilisi.

Stanice Eurochannel nyní poskytuje signál v Evropě pro více než 70 provozovatelů kabelových sítí a platforem IPTV v 17 zemích. Stanice Eurochannel využívá pokrytí signálem družice Eutelsat 16A k posílení své rozsáhlé distribuční sítě, která byla nedávno dále rozšířena do Ruska, Litvy a Chorvatska. Uplink verze s vysokým rozlišením stanice je realizován přes teleport TEAM:MEDIA v Bosně, obchodního partnera společnosti Eutelsat.

Eurochannel je oceňovaná televizní stanice, která se zabývá pestrostí evropské kultury. Prezentuje filmy, seriály, evropské módní přehlídky, umění a destinace. Tímto krokem směrem k vysokém rozlišení stanice vychází vstříc přáním svým divákům po vysoce hodnotných zážitcích při sledování televize.


Parametry pro naladění:

družice: Eutelsat 16A
orbitální pozice: 16° východně
transponder: č. C5
provider: Team:Media
frekvence: 11,303 GHz
polarizace: horizontální
Symbol Rate: 30000 kSymb/s
FEC: 2/3
norma: DVB-S2/8PSK; MPEG-4/HD; audio AAC
kód: volné (FTA) vysílání


S využitím zdroje: Infosat.de, volně upraveno a doplněno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25281/eurochannel-s-vysokym-rozlisenim-z-druzice-eutelsat-16a/