TUTY na podzim patří premiérovým animákům i českým youtuberům
Autor: TUTY Broadcasting/Atmedia , e-mail: info@tuty.tv Přidané: 20.10.2017
Podzim a zima budou na stanici TUTY patřit nejen premiérovým animovaným seriálům, ale exkluzivně i českým youtuberům jako DenisTV, Katuš, LaTerezAtelier, Tommy i mnohým dalším. Nové tematické a interaktivní hudební bloky doplní pestrou nabídku téměř čtyřiceti titulů animáků a autentických pořadů vlastní tvorby.


„Vlajkovou lodí tohoto podzimu bude od poloviny října pořad vlastní tvorby VIP U, jehož moderátorem je syn Hanky Kynychové Filip, který mimo jiné představí novinky ze světa teen celebrit a mnohé další,“ poodhaluje část podzimního schématu programový ředitel Tom Kubizňák. Prozrazuje dále, že malé děti se mohou těšit na nový seriál Rat-A-Tat, školáci zase vůbec poprvé v Česku na Regal Academy italského studia Rainbow. Teenageři si přijdou na své třeba u nového hraného seriálu Degrassi, který je zasazen do prostředí střední školy.


Youtubeři ovládnou TUTY

Vlajkovou lodí tohoto podzimu bude od poloviny října pořad vlastní tvorby VIP U s Filipem Kynychem, který ve dvaceti minutách představí zprávy ze světa teen celebrit, ale také vyzpovídá exkluzivního hosta, dostane se sám do víru aktuálních večírků, premiér filmů, žebříčků hitparád a ukáže videa ze života trendy hvězd internetu. Každý týden se také diváci můžou těšit na své oblíbené pořady vlastní tvorby TUTY – nové epizody TUTYriálu, pořad SpinnerTIME, YOYOtime nebo Zapotíš se s influencery z oblasti zdravého životního stylu Jakubem Krausem a Evou Havelkovou. „Pro všechny školáky a teenagery TUTY také nově představuje exkluzivní pořad ve spolupráci s Denisem Kubíkem, známém z kanálu DenisTV, který nechá nahlédnout do svého života v novém pořadu Denisův svět“ říká Tom Kubizňák a dodává, že Denisův youtube kanál aktuálně odebírá téměř půl milionů subscriberů.

Spolupráce s youtubery a influencery by se mohla v budoucnu odrazit i v reklamních formátech, konkrétně v Unboxingu, což je jedna z novinek v této oblasti. „Unboxing je populární formát pořadu, ve kterém se rozbalují a zároveň testují nové produkty nejen z oblasti IT. Spolupráce s influencery je proto logická,” vysvětluje Pavel Bouček, obchodní ředitel TUTY, který v oblasti reklamního prostoru spolupracuje s agenturou Atmedia Czech s.r.o., ale má i své vlastní obchodní oddělení.


Na TUTY se budu podílet i diváci

Hudební bloky budou nově tvořit i sami diváci TUTY. V různých denních pásmech a v momentech, kdy je potřeba na chvilku vydechnout od záplavy kvalitních animáků, youtuberů a pořadů vlastní tvorby, si děti
i teenageři můžou navolit, co chtějí poslouchat. Ať už se jedná o speciální narozeninový playlist, ve kterém může divák nahrát narozeninové video pro kamaráda, nebo o představení vlastního žebříčku nejlepších tracků.

V programu TUTY si přijdou na své i starší diváci. Připraveny jsou pro ně exkluzivní novinky, mezi které patří například třetí řada hraného seriálu ze střední školy Degrassi nebo seriál Kuu Kuu Harajuku, na němž se podílela i světoznámá zpěvačka Gwen Stefani. Vůbec poprvé v České republice bude představena druhá série anime seriálu Yu-Gi-Oh!


Školákům patří odpoledne a youtubeři

Na školáky čeká vůbec poprvé v Česku animovaný školní seriál Regal Academy z italského studia Rainbow, který začne TUTY vysílat odpoledne společně se světem čarodějek Winx Club. Rady z holčičího světa nabídnou youtuberky Katuš a TheJohanaVideo, LaTerezAtelier pak doplní tipy na DIY výrobky. Kluky potěší hrdinové v seriálu Wolverine & Xmen nebo legendární Huntik a youtuber Tommy.


Zvířecí skeče Rat-A-Tat rozesmějí na TUTY ty nejmenší

Pro nejmenší TUTY nepřestává vysílat v brzkém ranním bloku od 5:30 premiérové Teletubbies, Bořka stavitele, Hasiče Sama nebo Karla. Nově bude do programu zařazený seriál Rat-A-Tat, který si krátkými skeči z domu dvou psů a tří myší získal fanoušky po celém světě. Pro útěchu rodičů bude dětský blok i v 18 hodin, tedy v době příchodu z práce.


O televizní stanici TUTY

Stanice TUTY, která patří do portfolia zastupitelství Atmedia Czech s.r.o., vysílá od 1. června 2017 pro děti a mládež primárně ve věku 4 až 17 let. Cílem je stát se v rámci českých komerčních televizí konečně stabilním prostředím pro animovanou tvorbu pro diváky mladší 15 let. Většinu obsahu tvoří animované zahraniční seriály, youtube akvizice z tuzemska i zahraničí, tematické vlastní pořady a hudební bloky klipů.

Už nyní se diváci pravidelně vrací k řadě úspěšných pořadů. Z naší původní tvorby velmi dobře fungují pořady Tutyriál, Lukefry, Zapotíš se. Spokojeni jsme také se sledovaností akvizičních seriálů Huntik, Winx Club, Bořek stavitel či Teletubbies.

TUTY má naladěnou každá pátá domácnost v ČR a tento počet stále stoupá, přibližně o 6 % týdně. Neustále probíhají vyjednávání s televizními operátory. Pokrytí signálem neustále zlepšujeme tak, aby se program dostal k co nejvíce divákům. Televize právě realizuje i marketingovou kampaň na podporu značky TUTY.

TUTY se ve sledovanosti během prvních měsíců své existence několikrát dostala k 2% podílu na sledovanosti v CS 4–14, zpravidla se přibližuje k share 0,5 %. Během podzimu po spuštění plnohodnotných témat však čeká toto číslo ještě vyšší.

V rámci smlouvy se společností České Radiokomunikace, a.s. vysílání šíření probíhá ve standardu DVB-T
v síti RS8 a skrze družici Astra 23,5° E. Vysíláním DVB-T v síti RS8 pokrýváme 57 % populace České republiky. Další záměry směřují i k přechodu na DVB-T2. TUTY naladí všichni uživatelé satelitních služeb Skylink, dále kabeloví operátoři UPC a IPTV klienti PODA TV, SledovaniTV.CZ a další operátoři, kteří jsou uvedeni na naších webových stránkách. Program je šířen i skrze stream na www.tuty.tv-


Veronika Vágnerová, PR Consultant, KNOWCOMM

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25295/tuty-na-podzim-patri-premierovym-animakum-i-ceskym-youtuberum/