Listopadová nabídka artových filmů na Cinemax 2
Autor: HBO Europe/satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 24.10.2017
Na filmovém artovém kanálu Cinemax 2 můžeme v listopadu sledovat např. klasické filmové drama podle nejslavnější divadelní hry Arthura Millera SMRT OBCHODNÍHO CESTUJÍCÍHO, mysteriózní dobrodružné drama ORNITOLOG či road movie ze cvokárny ŠÍLENĚ ŠŤASTNÁ.



SMRT OBCHODNÍHO CESTUJÍCÍHO (Death of a Salesman)

Je libo klasiku? V roce 1984 Dustin Hoffman exceloval v hlavní roli obnovené broadwayské premiéry nejslavnější divadelní hry Arthura Millera Smrt obchodního cestujícího, o rok později Hoffman i většina dalších členů hereckého obsazení zazářili v této filmové verzi. Hoffman hraje Willyho Lomana, stárnoucího obchodního cestujícího, který kvůli nastupující senilitě přijde o práci a žije z almužen od kamaráda Charleyho (Charles Durning). Willyho celoživotní iluze, že úspěch a sláva čekají na něj i jeho rodinu za rohem, je nenávratně otřesena a on přemítá o svém životě i promarněných příležitostech synů Biffa (John Malkovich) a Happyho (Stephen Lang). Uvažuje o sebevraždě…

1985 | 130 minut | 12 | drama
Režie: Volker Schlöndorff
Hrají: Dustin Hoffman, Kate Reid, John Malkovich, Stephen Lang, Charles Durning

Pondělí 6. listopadu 2017 ve 20:30 hod.



ORNITOLOG (O Ornitólogo)

Samotářský ornitolog Fernando se vydává do vzdálených koutů severního Portugalska, aby vyhledal ohrožený druh černých čápů. Při plavbě po řece je však jeho kajak stržen peřejemi a cesta nabere zcela jiný směr. Záchrana dvěma čínskými poutnicemi se náhle stává pastí a prostředí hlubokých lesů se proměňuje v místo setkávání s postavami, které ztraceného muže provedou transformací... Snímek natočený v portugalsko-francouzsko-brazilské koprodukci patří k těm, které vás zavedou do dosud neprobádaných území: tohle jste v kinematografii nejspíš ještě neviděli.

2016 | 117 minut | 18 | mysteriózní dobrodružné drama
Režie: João Pedro Rodrigues
Hrají: Paul Hamy, Xelo Cagiao, João Pedro Rodrigues, Han Wen, Chan Suan

Sobota 11. listopadu 2017 ve 20:30 hod.



ŠÍLENĚ ŠŤASTNÁ (La pazza gioia)

Festivalový hit ověnčený mnoha cenami, road movie ze cvokárny, komická tragédie… Beatrice (Valeria Bruni Tedeschi) je bájivá lhářka a samozvaná miliardářka, která ráda věří tomu, že se zná se všemi důležitými lidmi. Donatella (Micaela Ramazzotti) je oproti tomu potetovaná zamlklá introvertka s tíživým tajemstvím. Obě jsou pacientkami v moderní, ale střežené psychiatrické klinice a postupně se spřátelí. Nový snímek Paola Virzìho vypráví příběh nepředvídatelného a dojemného pouta, které se mezi ženami vytvoří, když posléze z léčebny utečou a snaží se ve světě venku najít štěstí, které ztratily.

2016 | 111 minut | 12 | komediální drama
Režie: Paolo Virzì
Hrají: Valeria Bruni Tedeschi, Micaela Ramazzotti, Valentina Carnelutti, Tommaso Ragno, Bob Messini

Sobota 18. listopadu 2017 ve 20:30 hod.



Cinemax 2 se jako artový program oproti hlavnímu kanálu zaměřuje na evropské i mezinárodní tituly od nezávislých studií, festivalové snímky, artové počiny, inspirativní i emotivní příběhy. Své místo zde mají také romantické filmy založené na skutečných příbězích, filmy o výjimečných osobnostech, filmy o vztazích s důrazem na detail i hloubku. Mezi hlavní premiérové bloky patří neděle večer, kde diváci najdou nejlepší nezávislé snímky z mezinárodní produkce, dále sobota, která nabídne hlavní filmovou premiéru týdne, nebo pondělí, které se zaměří na oceňované klasiky.

Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.
Facebook: Cinemax CZSK
Twitter: HBO_CZSK
Youtube: HBO CZSK.

Placený filmový kanál Cinemax 2 vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách Flix TV, freeSAT a Magio TV na satelitech Eutelsat W16 na orbitální pozici 16,0 st. východně a Thor 5/Thor 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax 2 si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV program.


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Europe, připravila redakce satCentrum, 24. 10. 2017, foto archiv HBO Europe, po kliknutí na obrázek se zvětší.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25307/listopadova-nabidka-artovych-filmu-na-cinemax-2/