DVB-T2 v celém Rakousku
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 25.10.2017

V noci z 23. 10. na 24. 10. 2017 přešly vysílače v Korutanech a ve východním Tyrolsku z DVB-T na DVB-T2/simpliTV. To představuje závěr celoplošného rakouského přechodu na digitální terestrickou televizi ve vysokém rozlišení.


Tím je možné v celém Rakousku přijímat terestricky ve vysokém rozlišení přijímat všechny programy ORF, ORF eins, ORF 2, ORF III, ORF Sport a 3sat, ATV, ServusTV, Puls 4, ATV 2. Definitivně tak skončilo dosavadní vysílání DVB-T.

Přechod probíhal na základě digitalizační strategie rakouského regulačního úřadu KommAustria. Byl zahájen ve Vídni, Dolním Rakousku a Burgenlandsku na podzim roku 2016. V dubnu 2017 v druhém kroku následovalo Štýrsko, Horní Rakousko a Salzbursko. Na závěr došlo k přechodu vysílačů v Tyrolsku, Vorarlbersku a Korutanech.

Vysílací infrastruktura společnosti ORS nyní umožňuje garantovat nerušený příjem 365 dní v roce, i při špatném počasí, jako je silný déšť nebo sněžení. V Rakousku má platforma simpliTV 400 tisíc klientů. Zákazníci mohou získat televizi s vysokým rozlišením bez dodatečných nákladů, televizi a kombinaci služby LTE internet bez smluvních závazků.


S využitím zdroje: jrk, Digitalfernsehen.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25313/dvb-t2-v-celem-rakousku/