Do Regionální televize CZ vstupují Ivo Valenta a Michal Voráček
Autor: Regionalnitv.cz , e-mail: info@regionalnitelevize.cz Přidané: 26.10.2017
Podnikatel a senátor Ivo Valenta a mediální magnát Michal Voráček vstupují do Regionální televize CZ. A to prostřednictvím 30% podílu jimi vlastněné společnosti OUR MEDIA a 20% podílu Valentovy kyperské společnosti WORLD CAPITAL VENTURES. Transakci schválila na svém posledním zasedání Rada pro rozhlasové a televizní vysílání.


„Do portfolia OUR média již spadá několik regionálních televizí, našich partnerů, a také řada serverů zaměřených na regionální zpravodajství, takže tato varianta se pro nás stala logickou volbou poté, co jsme se nedohodli s VLM,“ řekla k prodeji polovičního podílu ve firmě její dosavadní majitelka Eva Stejskalová.

„S Regionálnítelevizí.cz máme velmi zajímavé rozvojové plány a jsme rádi, že Eva Stejskalová zůstane akcionářkou a posílí tým naší skupiny,“ uvádí Michal Voráček.

Regionalnitelevize.cz se jako jediný celostátní tematický program už více než 5 let věnuje pozitivnímu regionálnímu zpravodajství a zajímavostem z moravských, českých a slezských regionů. Je distribuována všemi dostupnými platformami - prostřednictvím satelitu ASTRA 3B, pozemního digitálního vysílání DVB-T (MUX RS8), kabelových operátorů, či IPTV provozovatelů.

Jako jediná televize s regionálním obsahem je součástí projektu tv metrového měření. Nejvyššího podílu na sledovanosti dosáhla 23.10. 2017, a to jak v cílové skupině 15+ (0,15%), tak v cílových skupinách 15-54 (0,17%) a 15-69 (0,19%). Navíc, na konci tzv. Prime Time (22:00 – 23:00) její podíl na sledovanosti dosáhl v cílové skupině 15-69 hodnoty 0,3%.


Ing. Eva Stejskalová, jednatel, Regionální televize CZ, 26. 10. 2017

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25321/do-regionalni-televize-cz-vstupuji-ivo-valenta-a-michal-voracek/