Zmeny vo vedení Slovenského rozhlasu
Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 01.11.2017
Na poste riaditeľa Sekcie programových služieb Slovenského rozhlasu končí k dnešnému dňu Vincent Štofaník, ktorého nahradí súčasný šéfdramaturg Rádia Slovensko Michal Dzurjanin. „Michal Dzurjanin je skúsený rozhlasový profesionál, ktorý Slovenský rozhlas veľmi dobre pozná, preto jeho životné i profesionálne skúsenosti budú zárukou plynulého rozvoja najstaršieho slovenského rádia,“ uviedol Jaroslav Rezník, ktorý zároveň poďakoval Vincentovi Štofaníkovi za jeho pôsobenie a odvedenú prácu v Slovenskom rozhlase.


Ako doplnil Dzurjanin, štruktúra Slovenského rozhlasu je veľká a zároveň krehká. „Mám rešpekt a veľkú zodpovednosť, aby celý tento organizmus fungoval podľa možnosti ešte lepšie ako doteraz, pretože vždy je čo zlepšovať, a to je moja úloha,“ poznamenal.


Na pozíciu šéfdramaturga Rádia Slovensko od 2. novembra prichádza Milan Urbaník. „Je to skúsený profesionál s vysokou mierou kreativity a vášne pre rozhlasovú prácu,“ konštatoval Jaroslav Rezník. Milan Urbaník je poslucháčom dobre známy ako moderátor a šéfredaktor Rádia Frontinus, tvorca a moderátor rannej šou Kokoriko Fun Rádia, ako aj moderátor niekoľkých televíznych projektov v RTVS a TV JOJ. Neskôr bol programovým riaditeľom Rádia Okey, generálnym riaditeľom Rádia HEY! a programovým riaditeľom Anténa Hitrádio.

"Je to neuveriteľné, po dvadsiatich piatich rokoch v rádiách takáto výzva. Ďakujem za prejavenú dôveru vedeniu RTVS. Nesmierne sa teším na pôsobenie v najtradičnejšej rozhlasovej stanici na Slovensku,“ podotkol Urbaník.


RTVS okrem toho 6. novembra vypíše výberové konania na pozície výkonných riaditeľov štúdií v Košiciach a v Banskej Bystrici, do ktorých sa majú možnosť prihlásiť aj súčasní riaditelia. „V súlade s mojím konceptom posilnenia autonómie regionálnych štúdií RTVS chceme dať široký priestor novým ľuďom pri obsadzovaní manažérskych funkcií v regióne,“ ozrejmil generálny riaditeľ.


Rozhlas televízia Slovenska

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25343/zmeny-vo-vedeni-slovenskeho-rozhlasu/