Discovery Communications a Eurosport zprostředkují zcela nové digitální zážitky ze ZOH 2018 v Pchjongčchangu
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 01.11.2017
100 dní před startem Zimních olympijských her 2018 v Pchjongčchangu představují Discovery Communications a Eurosport plán transformovat divácké zážitky z olympijských her.


První plně digitální olympijské hry pro Evropu

Eurosport nabídne první plně digitální olympijské hry živě a na vyžádání na všech obrazovkách na 48 trzích. Pouze na interaktivním Eurosport Playeru bude možné sledovat každý moment her, všechny sportovce a všechny sporty online, na mobilních zařízeních, tabletech a připojených TV. Více než 4000 hodin vysílání ze 100 sportovních olympijských soutěží, 900 hodin ŽIVĚ, více než kdykoli v minulosti v Evropě.

Eurosport Player umožní fanouškům definovat vlastní pojetí olympijských her. Nová kampaň Make It Yours vyzve diváky, aby si vybrali, co chtějí z olympijských her sledovat, kdy to chtějí sledovat, a jak si přejí sledovat své oblíbené sporty a reprezentanty.

Kampaň představí novou oficiální hymnu olympijských her, moderní remake skladby I Want It All skupiny Queen v provedení London Symphony Orchestra. Kampaň bude spuštěna v listopadu a zdůrazní nabídku Eurosportu sledovat olympijské hry kdykoli a kdekoli.

Digitální partnerství se společností Snap Inc. zvýší povědomí o Zimních olympijských hrách mezi mladými diváky v Evropě a ukazuje nový přístup společnosti Discovery k mladé generaci. Partnerství se službou Snapchat je zaměřené na zapojení mladších diváků do olympijských her v celé Evropě prostřednictvím obsahu vytvořeného uživatelem a exkluzivního obsahu ze zákulisí Pchjongčchangu 2018.

Dále bude mít Eurosport v Pchjongčchangu digitální mobilní studio a bude spolupracovat s nejvlivnějšími digitálními influencery napříč Evropou, kteří budou spoluvytvářet jedinečný obsah pro sociální média zaměřený na nové a mladší publikum.


Technologie a inovace

Eurosport klade zásadní důraz na inovace ve vysílání OH – využití nejnovějších technologií, více dat, 1 100 kamer, to vše zavede diváky blíže ke všem akcím olympijských her. Studio Eurosport Cube v Pchjongčchangu představí přelomové technologie. Rozšířená realita a zvýšený počet dat vytvoří pohlcující interaktivní prostředí, které nabídne fanouškům nejlepší analýzy a prvotřídní zážitky.

Eurosport připravuje seriál až 100 nových a jedinečných krátkých magazínů, v nichž bude nová technologie využívána k většímu pochopení jednotlivých zimních sportů. Tento prvotřídní obsah poskytne fanouškům novou perspektivu v prožitku zimních sportů a umožní jim je lépe a hlouběji poznat.


Analýzy světových expertů

Eurosport představí více než 150 špičkových sportovců v rolích expertů a komentátorů, včetně 58 olympioniků, kteří se zúčastnili 151 olympijských her, mezi nimi 75 olympijských medailistů a 28 zlatých olympijských medailistů. Eurosport tak nabídne mimořádné odborné analýzy olympijských hrdinů, kteří dosáhli až na sportovní vrchol a jejichž jména překročila všechny hranice.


Nové krátké magazíny představí největší hvězdy světového sportu v Pchjongčchangu:

My Olympic Confession – olympijské legendy vyprávějí své příběhy a odhalují důvěrné osobní vzpomínky na olympijské hry tak, jako nikdy v minulosti

Ones To Watch se zaměří na sportovní hvězdy, které by měly zazářit na olympijských hrách, na události i osoby, které inspirovaly jejich kariéru

Jean-Briac Perrette, prezident a generální ředitel společnosti Discovery Networks, říká: „Pchjongčchang 2018 jsou první olympijské hry našeho průlomového dlouhodobého partnerství s Mezinárodním olympijským výborem. Chceme předefinovat divácké zážitky z olympijských her pohlcujícími příběhy, bezkonkurenčními analýzami a all-screen strategií, která osloví nové a mladší publikum. Víme, že diváci si přejí víc, lepší přístup k místním sportovním hrdinům, více analýz a více způsobů, jak sledovat olympijské hry, což je přesně to, co přinášíme fanouškům v celé Evropě.“

Peter Hutton, generální ředitel Eurosportu, k tomu dodává: „Naše vůdčí postavení ve sportovním vysílání společně s rozsáhlou přítomností a platformami společnosti Discovery, přivede místní fanoušky blíže k soutěžím a sportovcům, které milují. Naše studio Eurosport Cube je toho dokonalým příkladem, vytvoří rozšířenou realitu, v níž představí odborné analýzy expertů v interaktivním virtuálním světě, jaký nebyl nikdy ve vysílání z olympijských her k vidění.“

Eurosport věnuje celodenní vysílání 1. listopadu 2017 olympijským hrám a olympijským programům. V průběhu zimních měsíců mohou diváci sledovat každý víkend pravidelný pořad Destination PyeongChang, v němž Eurosport představí sportovce připravující se na olympijské hry i nejlepší okamžiky z týdne zimních sportů.


Strategie Make It Yours na všech obrazovkách zajistí fanouškům každou minutu OH:

• První plně digitální hry pro Evropu. Na všech obrazovkách. Každá minuta. Všichni sportovci. Všechny sporty. Pouze na Eurosportu.

• Důraz na technologie a inovace ve vysílání – studio Eurosport Cube (pracovní název) – olympijské hry poprvé v rozšířené realitě

• Více než 150 špičkových světových sportovců v rolích expertů představí bezkonkurenční analýzy

Pro aktuální informace o olympijských hrách navštivte www.eurosport.com/olympics


O Eurosportu:

Eurosport je evropská jednička ve sportovním vysílání, která spojuje fanoušky a sportovce během největších sportovních událostí. Eurosport je Domovem olympijských her v Evropě a přináší olympijské hry vice a vice divákům na všech platformách, než kdykoli předtím. Eurosport je domovem cyklistiky, tenisových grandslamů a zimních sportů. Eurosport 1, Eurosport 2 a Eurosport News mají 236 milionů kumulativních předplatitelů v 94 zemích v Evropě, Asii, Africe a na Blízkém východě. Eurosport.com je jedničkou na poli on-line sportovních portálů s průměrem 14,5 milionů uživatelů měsíčně. Eurosport Player nabízí v 52 zemích přístup k největším sportovním akcím na všech platformách. Eurosport Events je divize expertů společnosti v managementu a podpoře mezinárodních sportovních akcí. Více informací na corporate.eurosport.com, Facebook, Instagram a Twitter.


O Discovery Communications:

Společnost Discovery Communications vlastní portfolio prvotřídních značek a dosahuje více než 3 miliard kumulativních diváků v placených televizních a volně dostupných platformách ve více než 220 zemích a teritoriích. Portfolio zahrnuje globální značky Discovery Channel, TLC, Investigation Discovery, Animal Planet, Science and Turbo/Velocity a Eurosport, prvotřídní poskytovatel významných sportovních událostí a Domov olympijských her v Evropě. Další informace naleznete na adrese www.discoverycommunications.com.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25346/discovery-communications-a-eurosport-zprostredkuji-zcela-nove-digitalni-zazitky-ze-zoh-2018-v-pchjongcchangu/