Dnes, 1. 11. začal vysílat Český rozhlas Zlín
Autor: Český rozhlas , e-mail: info@rozhlas.cz Přidané: 01.11.2017

Dnes, 1. listopadu v 11 hodin začala vysílat samostatná regionální stanice Český rozhlas Zlín. Navázala na šedesátiletou historii zlínské redakce Českého rozhlasu.



Úderem jedenácté spustil znělku nové regionální stanice generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral. Prvními hosty u moderátorky Andrei Kratinové byly hejtman Jiří Čunek a primáš Hradišťanu Jiří Pavlica. Ten také složil speciálně pro zlínské studio hudební zdravici.

V poledne pak moderátorskou štafetu převzal herec Zdeněk Junák. Ten spolu s ředitelem Českého rozhlasu Brno a Českého rozhlasu Zlín Jaromírem Ostrým představil nové moderátory ranního a odpoledního bloku. Petr Uhřík bude Dobré ráno, Moravo uvádět od 2. listopadu, kdy ho posluchači uslyší už od pěti hodin ráno.

To odpoledního moderátora Pavla Vacka s jeho Rendez-vous posluchači uslyšeli už v první den samostatného vysílání Českého rozhlasu Zlín. Začal hodinu po poledni a posluchače v něm mimo jiné čekaly zdravice osobností, přímo do vysílání přispěl Pavel Zedníček nebo Zdeněk Hrachový z kapely Fleret.

O své roli J. A. Bati mluvil zlínský divadelní herec Rostislav Marek a o rozhlasové práci dlouholeté spolupracovnice zlínského rozhlasu Věra Hotařová a legendární Marie Woodhamsová. A ke slyšení byly i perly z rozhlasového archivu - posluchači slyšeli např. rozhovory s Danou Zátopkovou a Miroslavem Zikmundem.

Každý den mezi 5. a 19. hodinou bude nová zlínská stanice vysílat zprávy zaměřené zejména na dění v regionu a podrobné dopravní zpravodajství připravované ve spolupráci s koordinátorem veřejné dopravy Zlínského kraje Koved.

Středeční slavnostní vysílání ukončí přímý přenos koncertu Cimbálové muziky Kašava, která vystoupí v sále Malé scény Základní umělecké školy Zlín od 19 hodin.

Český rozhlas Zlín naladí posluchači ve Zlíně na frekvenci 97.5 FM, v Uherském Hradišti na 99.1 FM, v Uherském Brodě na 107.3 FM a ve Vsetíně na 89.5 FM. Více informací na www.zlin.rozhlas.cz.


(Na přijímačích a autorádiích s RDS se zobrazuje název nové regionální stanice R-ZLIN, pozor, neplést se soukromou stanicí Rádio Zlín se zobrazením: ZLIN).


Zdroj: Blanka Bumbálková, Český rozhlas; foto: Roman Verner - Baťova vila Zlín, 1. 11. 2017

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25347/dnes-1-11-zacal-vysilat-cesky-rozhlas-zlin/