Princ Edward poskytl exkluzivní rozhovor České televizi
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 02.11.2017

Exkluzivní a obsáhlý rozhovor s Jeho královskou Výsostí princem Edwardem, nejmladším synem královny Alžběty II., nabídne páteční Vědecké Interview na ČT24. Prince Edwarda, který zavítal do Prahy, vyzpovídal pro Českou televizi moderátor Daniel Stach.


„Princ Edward mluví s médii jen výjimečně, a proto bylo hodně složité rozhovor domluvit. Pokud totiž rozhovor poskytne, je to většinou jen na pár minut. My jsme se spolu bavili víc než čtvrt hodiny,“ popisuje moderátor Vědeckého Interview Daniel Stach a dodává: „Hned od začátku bylo jasné, že princ Edward nebude suchým byrokratem, a to v rozhovoru rozhodně potvrdil. Byl uvolněný a nadšený z tématu, o kterém jsme mluvili. A v každém okamžiku se choval velmi lidsky a přátelsky, a to jak ke mně, tak i ke svému týmu a mým kolegům.“

Princ Edward přijel do Prahy v rámci setkání spojeného s Mezinárodní cenou vévody z Edinburghu. Cílem prestižního vzdělávacího programu, který má více než osm milionů úspěšných absolventů ve140 zemích světa, je rozvinout schopnosti talentovaných mladých lidí ve věku od 14 do 24 let.

Páteční Vědecké Interview nabídne kromě rozhovoru s princem Edwardem také rozhovor s britskou velvyslankyní v ČR Jan Thompson, které se Daniel Stach, jenž také provází pořady Hyde Park Civilizace a Věda 24, ptal na spolupráci České republiky a Velké Británie nejen v oblasti vědy. Vědecké Interview začíná v pátek v 18:28 na ČT24.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25349/princ-edward-poskytl-exkluzivni-rozhovor-ceske-televizi/