Dva fascinující dokumenty na Prima ZOOM
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 03.11.2017
Futuristický seriál nás vezme na rudou planetu a odhalí, co nás všechno čeká za překážky při této daleké cestě. A také se podíváme pod pokličku toho, jak se dělá PR a marketing Islámského státu. Prima ZOOM nabízí fascinující podívanou.


Vypravíme se na Mars i poznáme, jak funguje propaganda Islámského státu:

Od 5. 11. 2017, 20.00 hod. – Dobytí Marsu
8. 11. 2017, 22.20 hod. – ISIS: propaganda teroru


Dobytí Marsu (6 dílů, každou neděli od 20.00, opakování ve středu v 13.40)

Píše se rok 2033 a lidstvo se už brzy dočká prvního letu člověka na Mars. Do přistání zbývá posledních 90 vteřin a posádka složená ze zkušených astronautů prožívá pár zbývajících těžkých chvil před tím, než se jejich loď dotkne povrchu rudé planety. Přestože mají nejlepší možný trénink a jsou na to dobře vybavení, odvážní muži a ženy z vesmírné lodi Daedalus musejí vynaložit všechny síly a sáhnout na hranice lidských možností. Jinak se jim nikdy nepodaří uspět a založit první stálou kolonii na Marsu. Mini série Mars se odehrává v naší současnosti i možné budoucnosti. Kombinuje prvky celovečerního filmu s dokumentárně laděnými rozhovory s nejvýznamnějšími experty moderní vědy. Uvidíte, jak díky nejmodernějšímu aktuálnímu výzkumu a pokroku vznikají nové technologie, díky kterým už brzy budeme moct poprvé vyslat člověka na Mars.


ISIS: propaganda teroru (repríza v sobotu 11. 11. v 15.50)

Propagandistická videa teroristické organizace ISIS jsou hrozivě účinná. Teroristům se díky nim podařilo zlákat do svých řad velké množství mladých Západoevropanů. Takzvaný Islámský stát vystavěl na klipech, ve kterých se mísí násilné záběry se základními postupy hollywoodské kinematografie, mocnou propagandu teroru. Jak to, že džihádisté dokážou točit vysoce profesionální videa a jsou v tom natolik úspěšní? Zasvěcenci, filmaři i akademici vysvětlují v tomto snímku, jakým způsobem se teroristům z ISIS podařilo obrátit proti nám naši vlastní popkulturu.


Nechte se fascinovat Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní online magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25355/dva-fascinujici-dokumenty-na-prima-zoom/