Show Jana Krause – 8. 11. 2017
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 04.11.2017
Předseda Pirátů Ivan Bartoš, herec Jan Budař a mistr světa v saunování Jiří Žákovský se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 8. listopadu ve 21.35 hod. na Primě.


Ivan Bartoš – předseda Pirátské strany, který byl před devíti lety u jejího zakládání. Letos ji jako první v kontinentální Evropě dovedl do poslanecké sněmovny, a to rovnou s dvojciferným výsledkem. Pirátská strana ve volbách skončila na třetím místě a jejích dvaadvacet poslanců z ní činí významnou sílu při všech jednáních v mimořádně rozdrobené sněmovně. Úspěch ve volbách Piráty nezaskočil, na desetiprocentní výsledek cílili, přestože mnozí politologové k tomu byli skeptičtí. „Na ulicích bylo cítit, že naše podpora roste. Zvlášť v Praze, kde jsme skončili druzí. Nemáme za sebou oligarchy a finanční zájmy, ale půl milionu lidí, kteří nám věří. To 'rozkejvá' i předsedu Pirátské strany,“ říká Ivan Bartoš. V nejvyšších patrech politiky ho zatím nic nepřekvapilo, ze strany ostatních politiků se ale často setkává s tím, že se na něj dívají skrz prsty kvůli jeho účesu. „V debatách došlo na argumentaci věkem nebo vzhledem. Přijde mi to směšné a nedůstojné. Na mezinárodní úrovni jsem jednal s byznysmeny a řediteli firem o nákladných projektech, ale nikdo neměl problém s tím, že mám dredy nebo notebook polepený pirátskými samolepkami. Když vás někdo shazuje, je to jeho malost,“ myslí si Bartoš. Přiznává, že tíha zodpovědnosti plynoucí z toho, že Piráty volilo půl milionu lidí, je obrovská. „Ale nebojíme se. Kdybychom se báli, nešli bychom do toho. Lidé volili Piráty s nadějí na změnu. Nejen legislativní, ale v tom, jak se politika dělá. Chtějí, abychom je nezklamali. Teď je zásadní pokora. Pýcha předchází pád. Nejsme teď mistři světa, nevynalezli jsme kolo, pokoru si musíme zachovat. Dělat politiku je výsada,“ dodává Bartoš.


Jan Budař – herec, moderátor, zpěvák, hudebník, scenárista, držitel čtyř Českých lvů. Je znám především pro své role ve filmech Nuda v Brně, Vratné lahve, Horem pádem, Václav či Hořící keř. V létě dokončil ilustrace ke své pohádce Princ Mamánek. Ta vyjde nejen jako kniha, ale i jako audiokniha, kterou vedle něj načetli Ondřej Vetchý, Libuše Šafránková a Josef Abrhám. „Já knihy miluju. Jsou to takové barevné velkofilmy v našich myslích,“ říká Jan Budař, který se chystá s režisérem Markem Najbrtem točit pohádku Čertí brko. Začátkem září již potřetí vyrazil na turné po České republice se svou koncertní show s názvem Seznamme se. „Ty večery jsou kombinací mých písní, filmových projekcí a divadelních výstupů. K tomu se mě diváci mohou na cokoli zeptat, takže je to něco mezi kabaretem, divadlem a koncertní show, a to mě velmi baví, protože mám rád pestrost a překvapení. Navíc jsem se letos rozhodl, že koncerty pojedu sám, jen s klavírem. Dlouho jsem se k tomu kroku odhodlával, protože stát sám dvě hodiny na pódiu je velká výzva. To, co mě na té show taky velmi baví, je přímý kontakt s lidmi, který jako herec nezažívám. Jsou to pro mě nesmírně cenné a mnohdy zázračné okamžiky,“ vysvětluje Budař.


Jiří Žákovský – mistr světa v saunování, který pro klienty v sauně připravuje show. „Jde o jakési divadlo pro saunující se lidi, kterým nestačí jen sedět na dřevěné lavici v rozpálené místnosti a potit se,“ vysvětluje. Saunové ceremoniály nabízejí mnohem víc – zážitek, relaxaci nebo speciální péči o pokožku. A právě v tom je Jiří Žákovský nejlepší. Před časem se v Nizozemsku stal mistrem světa v saunování. Jeho soutěžní výbavou je jen kostým a ručník, se kterým kolem sebe mává. A k tomu vypráví příběhy. Už loni se Žákovský stal vicemistrem, letos přidal titul nejvyšší. Finále mistrovství nebylo prý nijak jednoduché. „Mistr se musí správně představit v rodném i anglickém jazyce. Hodnotí se například pocitová teplota v sauně, mávací efekty nebo to, zda pot mistra necáká na ostatní,“ vysvětluje. Při soutěži se bodují také kostýmy a rekvizity. „Používám kostýmy z filmů. Inspiroval jsem se například filmem Gladiátor, pohádkami nebo příběhy z džungle,“ popisuje. Povídky na ceremoniály si vymýšlí sám, témata jsou různá. „Většinou se snažím popsat situaci ze života. Vyprávím třeba o tom, že pomsta není správná volba,“ říká. Pro Žákovského přitom saunování zpočátku nebylo prací snů. „Původně jsem pracoval jako plavčík, a když mi poprvé nabídli, abych režíroval ceremoniál, odmítl jsem. Nechtěl jsem ze sebe dělat šaška,“ vzpomíná. Před osmi lety ale nakonec kývl a saunování se věnuje dodnes. Při ceremoniálu mistři používají esenciální vůně, hru světel a příjemnou tematickou hudbu. Ceremoniál trvá přibližně 10 až 15 minut, sledovat jej může až 90 osob.


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 8. listopadu ve 21.35 na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25358/show-jana-krause-8-11-2017/