Satelit AMOS-17 se službami HTS dosahuje mezníku
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 08.11.2017
Spacecom, operátor flotily satelitů AMOS, oznámil, že u telekomunikačního satelitu AMOS-17 byla úspěšně dokončena analýza všech systémů CDR (Critical Design Review) a družice vstoupila do plné výroby. Satelit AMOS-17, který je speciálně navržený pro africký kontinent a s plánovaným termínem startu začátkem roku 2019, bude provozován na orbitální pozici 17° východně.


Na této pozici rozšíří a posílí pokrytí signálem operátora Spacecom v Africe, na Blízkém východě a v Evropě. Nabídne pásma Ka, Ku a C se službami HTS; bude kombinovat široké regionální svazky a vysoce propustné úzké svazky, aby bylo možné maximalizovat propustnost a využití spektra.

Očekávaná životnost satelitu na oběžné dráze je 19 let. Satelit dodá společnost Boeing Satellite Systems International a vynesení na oběžnou dráhu na palubě rakety Falcon-9 zajistí operátor SpaceX.

David Pollack, prezident a generální ředitel společnosti Spacecom řekl: “Satelit AMOS-17, vybavený užitečným nákladem poslední generace, představuje nejmodernější satelit pro Afriku a dále zajistí splnění našeho dlouhodobého závazku vůči africkému trhu. Satelit přinese vícepásmové vysoce propustné technologie s cílem poskytnout jedinečné služby, které nejsou možné na tradičních satelitech. Zavádíme nejmodernější satelitní technologii pro Afriku, kombinující náš přístup soustředěný na zákazníka, to činí společnost Spacecom ideální volbou pro poskytovatele služeb. AMOS-17 uspíší naši podporu ve vytváření digitální společnosti v subsaharské Africe.”


S využitím zdroje: Advanced-television.com, 6. 11. 2017, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25374/satelit-amos-17-se-sluzbami-hts-dosahuje-mezniku/