Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 11:55:14   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Show Jana Krause – 15. 11. 2017

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 11.11.2017



Výtvarník Theodor Pištěk, reportér Matěj Rychlý a youtuberka Lucie Schejbalová alias Sejroška se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 15. listopadu ve 21.35 hod. na Primě.


Theodor Pištěk – výtvarník, kterého si většina lidí spojí s oscarovým oceněním za kostýmy k filmu Amadeus nebo s cenou César za kostýmy k filmu Valmont. Neméně slavný je ale jeho ikonický obraz Ecce Homo z roku 1983. Hradní stráž nosí jím navržené uniformy. Navrhoval kostýmy také pro kultovní Vláčilovy filmy, jako je Údolí včel nebo Markéta Lazarová. Následovala celá řada dnes již legendárních snímků, jako třeba Pane, vy jste vdova!, Čtyři vraždy stačí, drahoušku, Dívka na koštěti, Tři oříšky pro Popelku, Páni kluci, Adéla ještě nevečeřela či Postřižiny. Do dějin tuzemského výtvarného umění vstoupil jako představitel fotorealismu. Samostatně vystavoval poprvé roku 1960, ale malbě se skutečně intenzivně začal věnovat až od roku 1975. Dnes jsou jeho obrazy ceněny velmi vysoko. Plátno s názvem Na návštěvě u Harrachů z roku 1979 se před čtyřmi lety v aukci prodalo za 3 240 000 korun. I když v říjnu oslavil pětaosmdesáté narozeniny, maluje a tvoří stále dál – momentálně chystá výstavu v pražské Galerii Zdeňka Sklenáře a křest knihy o svém díle. „Oskara už mám, ale u Sklenáře jsem ještě nikdy nevystavoval! Teď budu mít výstavu u Sklenáře, ale Oskara už nikdy nezískám,“ říká Theodor Pištěk.


Matěj Rychlý – jako reportéra TV Prima ho diváci vídají už od roku 2013. Je o něm známé, že miluje komiksy a dalo by se říct, že v rámci své práce v Krimi zprávách se snaží upozorňovat právě na věci, proti kterým jeho velký komiksový oblíbenec Batman bojuje. Přestože je takřka denně před kamerou stejně jako jeho otec, herec Petr Rychlý, neuvažoval prý nikdy o tom, že by šel v jeho stopách: „Zkusil jsem i nějaký dramaťák, ale nějak mě to nechytilo. Ale mladší brácha jde ve stopách rodičů. Teď je dokonce v seriálu na Primě. A je strašně šikovnej. Byl jsem na jeho představení v Plzni. Jde o sedmdesátiminutovou hru jen o dvou hercích. Takže jsem byl na něho strašně hrdej, když jsem viděl, jak to zvládl,“ říká Matěj. Ovšem co prý mají s otcem společné, je, že jsou oba workoholici. „Když se sejdeme, tak mu pokaždé říkám – tati, měl by ses šetřit! A on na to: No jo, tak se podívej, jak pracuješ ty!“ A jak se Matěj, který pochází z velké herecké rodiny, vůbec dostal k novinařině? „V páté třídě jsem utrpěl třídní důtku. Velmi jsem vyrušoval a za to jsem musel často psát různé texty za trest. Nejdříve jsem tupě opisoval věty, poté jsem musel psát slohové práce. Časem jsem se ve slohu za trest tak vypracoval, že jsem na střední škole převzal vedení školního časopisu. A to mě nasměrovalo k mé nynější práci. Teď vyrušuji stále, v redakci mě považují za velmi rušivý element, a dokonce se mi snažili neúspěšně sehnat vlastní kancelář, aby v open space měli svůj klid. Raději mě tedy posílají do terénu, abych svými otázkami obtěžoval ty, co si to zaslouží,“ vysvětluje s nadsázkou Matěj.


Lucie Schejbalová – přezdívaná Sejroška. Nejvtipnější česká youtuberka, fenomén internetu. Svými parodiemi nadchla desetitisíce lidí. Počet zhlédnutí jejích videí se blíží čtyřem milionům. A možná překvapivě i řadu značek. Původně si prý chtěla udělat legraci sama ze sebe a k YouTube ji přemluvili kamarádi. A najednou ho obrátila celý naruby. Sejroška si dělá legraci z beauty vlogerek a na obličej si maluje hotová „umělecká díla“. Ve svých make-up tutoriálech radí třeba těm, kterým pánbů nenadělil lícní kosti, klíční kosti a všechny ty kosti, co jsou schovaný pod horou krásy. Na svůj obličej obvykle vyplácá několik výrazných barev najednou. Líčení výrazně do běla komentuje slovy: „Je to barva moje pleť, ale hezčí. Komu chybí vápník, může to úplně v klidu olízat.“ Ke spolupráci ji už oslovilo kolem 30 firem. Jak ji napadlo zvolit tuto tématiku? „Sama mám ráda kosmetiku a veškeré možné bjůty šmuky, ale beru to jen jako zábavičku. Koukala jsem na všechny možné beauty youtuberky a řekla jsem si, že s mým obličejem díru do světa krásy neudělám, takže mě napadlo, že to zkusím vzít přesně opačně. Chtěla jsem si hlavně udělat srandu ze sebe, jsem takový táborový kašpar,“ říká. A dodává, že takový úspěch rozhodně nečekala. Ale že by se měla v budoucnu živit jen postováním videí na YouTube, to prý nechce. „Sejroška není dle mého celoživotní úděl, určitě přijde někdo jiný, lepší, zajímavější, kdo bude víc disciplinovaný než já, a na mě se koukat nebude nebo třeba udělám nějaký průšvih. Mám ráda svou jistotu a nechci jen čekat na spolupráce a mít třeba nervy z toho, že nebudu mít na nutné výdaje,“ vysvětluje Lucie, která pracuje jako back office manager pro jeden srovnávač cen.


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 15. listopadu ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.11.2017 • I letos hvězdy StarDance zatančí pro Paraple - na obrazovkách ČT i v Obecním domě
11.11.2017 • Reality show O2 TV Sport OKTAGON II. jde do velkého finále! Kdo si odnese titulový pás a odměnu ve výši 10 000 eur?
10.11.2017 • Já, Kajínek –„Mami, odpusť mi!“
09.11.2017 • Štědrovečerní pohádka ČT: 260 pytlů sněhu, 750 kilo jablek a přes jeden a čtvrt milionu diváků
09.11.2017 • Přímý přenos z Ocenění českých podnikatelek živě na Regionalnitelevize.cz
08.11.2017 • Prima Partička 11. díl - 9. listopadu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist