DVB-T2 v Singapuru: prodloužení analogového vysílání
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 12.11.2017
Ukončení analogového televizního vysílání v Singapuru bylo posunuto z konce roku 2017 na 31. 12. 2018, aby domácnosti měly více času na přechod na digitální televizi. Komerční vysílatel Mediacorp bude pokračovat ve vysílání analogového a digitálního formátu do 31. 12. 2018.


Od 1. 1. 2019 budou vysílány volně přijímatelné televizní programy jen v digitálním formátu DVB-T2. Asi tři čtvrtiny singapurských domácností už přijímá digitální televizi buď terestricky nebo prostřednictvím své placené televize.

Pro usnadnění přechodu na digitální televizi a zajištění dostatečné pomoci úřad pro vývoj a regulaci sbližování informačních komunikací a mediálního sektoru IMDA (Infocommunications Media Development Authority) začátkem příštího roku oznámí zlepšení plánu pomoci při přechodu na digitální televizi DTVAS (Digital TV Assistance Scheme). Systém DTVAS zajistí domácnostem s příjmem volných programů digitální set-top box, domovní anténu a instalaci. Domácnosti splňující kritéria DTVAS mohou moci požádat o pomoc.

Aby divák zjistil, jestli se jej týká ukončení analogového vysílání, všechny analogové televizní kanály budou mít nyní automaticky logo ‘analog’ v pravém horním rohu televizní obrazovky. Domácnosti, které sledují programy s tímto logem budou muset přejít na digitální televizi, aby od 1. 1. 2019 mohly dále sledovat televizní programy Mediacorp.

Úřad IMDA a vysílatel Mediacorp také spustili specializovanou prezentaci pro příjem digitální televize s jednoduchým průvodcem ve dvou krocích (Check and Connect/zkontroluj a připoj). Veřejnost se také může telefonicky obrátit na společnost Mediacorp s obecnými a technickými dotazy. Přechod na digitální televizi v Singapuru zahrnuje přijetí standardu DVB-T2 a uvolnění vzácného kmitočtového spektra, které bude využito pro kvalitnější a rychlejší mobilní širokopásmové připojení.


S využitím zdroje: Colin Mann, Advanced-television.com, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25390/dvb-t2-v-singapuru-prodlouzeni-analogoveho-vysilani/