Na Eurosportu startuje Světový pohár ve skocích na lyžích
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 13.11.2017
V pátek 19. listopadu startuje na polském skokanském můstku Malinka ve Visle Světový pohár ve skocích na lyžích. Eurosport bude vysílat kompletní seriál SP, závody bude komentovat podobně jako v loňském roce Radek Barkman, kterého občas doplní jako host a expert reprezentační trenér Jakub Jiroutek.


Komentátor Radek Barkman má před sebou třetí skokanskou sezónu. A na co se za mikrofonem nejvíce těší? „Samozřejmě na vrcholy celé sezony, tedy olympijské hry a tradičně i Turné čtyř můstků.“

A kdo jsou podle Radka Barkmana favorité nadcházejícího ročníku světového poháru? „Obhájce Stefan Kraft, Andreas Wellinger, vpředu uvidíme i Poláky, kteří mají vyrovnaný tým špičkových skokanů, je za tím perfektní trenérská práce Stefana Horngachera. A lepší než loni bude Roman Koudelka, což naznačují výkony z letních GP.“

A bratři Prevcové? „Jsou v poslední době nevýrazní, kdo ví, zda nemají to nejlepší za sebou, snad se je podaří oživit.“


Jakub Jiroutek bude z pozice reprezentačního trenéra expertem a spolukomentátorem skokanských závodů SP na Eurosportu. V čem byste nalezl stopy optimismu do nového ročníku světového poháru?
JJ: V Romanově letních závodech, byl dvakrát třetí a jeho forma před blížící se zimou naznačuje, že by mohl skákat mezi nejlepšími šesti na světě.

Mladá krev, Tomáš Vančura a Vojtěch Štursa, pro ně je to druhá sezona ve SP…
JJ: Očekávání jsou samozřejmě proti minulé sezoně větší, ale větší bude i tlak, který se na ně bude valit. Letní závody jim moc nevyšly, uvidíme.

Sportovní ředitel Rostislav Jozífek vytyčil už loni jasný cíl – medaili z MS nebo OH…
JJ: Ten cíl stále platí, a podle posledních výkonů Romana Koudelky není důvod mít nižší cíle. Sportovec si vždy musí dávat velké cíle. Cíl musí být.

Co z loňského ročníku světového poháru byste vyzdvihl?
JJ: To, jak Stefan Horngacher s polským týmem vlétli na nejvyšší pozice. Poláci mají ve světovém poháru sedmičku výborných skokanů, čtyři z nich mohou vyhrávat závody.

Co byste popřál divákům Eurosportu?
JJ: Je olympijská sezona, pro veřejnost budou vrcholem právě olympijské hry, ale nezapomeňme, že skokani závodí celou sezonu, bude Turné čtyř můstků, každoroční vrchol, bude MS v letech na lyžích. A bude celá sezona SP, takže bych vzkázal, užívejte si skoky na lyžích celou zimu.

Vysílání Eurosportu z Visly začíná 19. listopadu 2017 kvalifikací od 18:00 hod. na programu Eurosport 1. Komentuje Radek Barkman.


Po závodech ve Visle pokračuje Světový pohár ve skocích na lyžích ve finském středisku Ruka, následují Nižnij Tagil v Rusku, německý Titisee-Neustadt, Engelber ve Švýcarsku a od 30. prosince 2017 pak 66. ročník Turné čtyř můstků.

Od 19. ledna 2018 se v Oberstdorfu koná Mistrovství světa v letech na lyžích a v únoru 2018 jsou na programu Olympijské hry.

Světový pohár ve skocích na lyžích skončí lety v Planici od 23. března 2018.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25393/na-eurosportu-startuje-svetovy-pohar-ve-skocich-na-lyzich/