Hvězdy StarDance vytančily přes deset milionů korun pro Paraple
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 14.11.2017
Během pořadu Hvězdy tančí pro Paraple, který vysílala Česká televize v sobotu večer, poslali diváci za hodinu a půl dva miliony korun pomocí DMS a celkem se podařilo vybrat přes deset milionů korun pro Centrum Paraple. Benefici plnou hvězd z pořadu StarDance vidělo více než milion diváků.


Spojení vozíčkářů a tanečníků ze StarDance opět přilákalo diváky a pomohlo dobré věci. Během večera se ve vtipných a často i odvážných choreografiích představily osobnosti a profesionální tanečníci z minulých ročníků soutěže StarDance společně s osmi tanečníky na vozíku. Pořadem provázeli Tereza Kostková s Markem Ebenem a nechyběl ani Zdeněk Svěrák. Celkem se podařilo vybrat částku 10 320 930 korun.

"Získané finanční prostředky využije Centrum Paraple, které je v současné době už středně velkým sociálně rehabilitačním centrem, k zajištění poskytovaných služeb, pro které potřebujme kvalitní odborný tým a nezbytné technické zajištění. Tyto peníze tvoří významnou část příjmů organizace, které jsou z poloviny tvořeny dary. Druhou polovinu finančních prostředků získává Paraple z dotací, grantů, vlastní činnosti a příspěvku klientů,“ řekl ředitel Centra Paraple David Lukeš.

Česká televize také, již potřetí, chystá Benefiční tančírnu StarDance, která se uskuteční 23. listopadu od 20:00 hodin v pražském Obecním domě. Vystoupí na ní oblíbené taneční dvojice a během večera bude možné například vydražit taneční šaty Jitky Schneiderové. Vstupenky jsou volně prodejné v síti TicketPro a veškerý výtěžek půjde na konto Centra Paraple.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25399/hvezdy-stardance-vytancily-pres-deset-milionu-korun-pro-paraple/