Film Bo Hai získal ocenění na MFF Cottbus a v listopadu je k vidění v kině Světozor a v Kině Pilotů
Autor: 2media.cz , e-mail: info@2media.cz Přidané: 16.11.2017
Pozoruhodná docu-fiction Bo Hai začátkem listopadu bodovala na prestižním Mezinárodním filmovém festivalu Cottbus, který se specializuje na východoevropský a středoevropský film. Režisér a scenárista Dužan Duong získal Cottbus Discovery Script Doctoring Award – cenu pro mladé nadějné filmaře spojenou s pomocí při vývoji dalšího filmu.


Šestadvacetiminutový snímek Bo Hai, poutavou formou přibližující vztah starší generace Vietnamců s jejich dětmi, v listopadu promítnou tuzemská kina: Kino Světozor (velký sál) na začátku svátečního dne 17. listopadu v 10:00 v rámci soutěžní sekce letošního ročníku FAMUFESTU.

Další projekce – 29. listopadu v Kině Pilotů – je součástí projektu Česká radost v českých kinech, který představí vybrané dokumentární snímky ze soutěžních sekcí MFDF Ji.hlava 2017. Právě na tomto festivalu měl Bo Hai v říjnu světovou premiéru.


O filmu Bo Hai

Myslí jako Češi, mluví jako Češi, ale vypadají jako Vietnamci. Jejich rodiče se přestěhovali do České republiky, začali zde podnikat a rozhodli se obětovat celý svůj život, aby mohli finančně zajistit svoji rodinu. Vietnamci, kteří se tady narodili nebo se sem přestěhovali ve velmi útlém věku, se zcela integrovali – vychovaly je české chůvy, vystudovali české školy, používají česká jména, ale zato přišli o své kulturní kořeny. Rodiče hovoří velmi špatně česky, jejich děti zas špatně vietnamsky a často neumí ani psát nebo číst v jazyce svých rodičů. Jak chcete předat kulturu, když nemáte společný jazyk?


Simona Andělová, Account manager, Mediální servis: 2media.cz

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25410/film-bo-hai-ziskal-oceneni-na-mff-cottbus-a-v-listopadu-je-k-videni-v-kine-svetozor-a-v-kine-pilotu/