Eurosport uzavírá novou pětiletou dohodu týkající se vysílání US Open
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 23.11.2017
Eurosport bude i nadále přenášet jednu z nejdramatičtějších a nejzajímavějších sportovních událostí současnosti, protože obdržel souhlas potřebný k vysílání US Open v celé Evropě na dalších pět let. Výjimku tvoří Velká Británie a Irsko, kde Eurosport v minulosti postoupil vysílací práva na tuto událost.


Nová dohoda, která má platnost do roku 2022 a dává Eurosportu výhradní práva na vysílání zmíněného tenisového turnaje, zdůrazňuje závazek televizní stanice, přinášet divákům to nejlepší z prémiového a živě přenášeného sportovního obsahu. Dohoda zajišťuje, že fanoušci budou moci sledovat po celý rok na televizních kanálech Eurosport a přes službu Eurosport Player hvězdy jako je Rafael Nadal, Roger Federer nebo nová ženská světová jednička Simona Halepová, jak hrají na významných tenisových turnajích – grandslamech v Melbourne, Paříži a v New Yorku.

Eurosport i nadále doplňuje své živé vysílání každého grandslamu nejlepší sestavou programové nabídky a přináší nejuznávanější osobnosti tohoto sportu, které nabízejí své jedinečné pohledy v roli komentátorů.

Patří sem celá řada tenisových legend, jakými jsou například Mats Wilander, Chris Evert, Barbara Schett, John McEnroe a skvělý trenér Patrick Mouratoglou. Německý Eurosport například potvrdil, že se v roce 2018 vrátí Boris Becker a nabídne divákům svůj úhel pohledu při přenosu grandslamových turnajů v Německu.

Generální ředitel Eurosportu, Peter Hutton, uvedl: „US Open bude vždycky zvláštní příležitostí k tomu, pozvat celý svět, aby se připojil k dvoutýdennímu večírku a uzavřel sérii grandslamových turnajů za daný rok. Jsme nadšeni z toho, že bude prodlouženo naše partnerství s Americkou tenisovou asociací (USTA) až do roku 2022, a že posílíme svou pozici coby stanice, na které budou evropští fanoušci moci sledovat každý vzrušující okamžik grandslamových turnajů.“

„Dohoda se drží našeho záměru soustředit se na nezbytný, prémiový obsah a na přenos významných místních událostí, na němž se podílí specializovaná produkce a talentovaní lidé z jednotlivých zemí.“

„Eurosport je hluboce vážený vysílací partner, který významně investoval do vysoce kvalitní produkce a dokázal, že může zvýšit množství diváků sledujících US Open,“ uvedl Lew Sherr, hlavní ředitel pro výnosy z asociace USTA. „Máme velkou radost, že spolu budeme spolupracovat dalších 5 let.“

Kromě vysílacích práv na US Open je v současné době Eurosport držitelem práv na vysílání turnajů Australian Open a Roland Garros ve více než 50 zemích Evropy, a také může vysílat Wimbledon ve 34 zemích Evropy.


O Eurosportu:

Eurosport je nejvýznamnějším místem pro sportovní fanoušky v Evropě. Podněcuje nadšení fanoušků a přináší jim největší sportovní události na světě. Coby nový domov olympijských her v Evropě přinese Eurosport maximální požitek z her více lidem a na více obrazovek než kdykoli předtím – přenese totiž fanoušky blíže k jejich sportovním hrdinům prostřednictvím celoročně vysílaných pořadů. Stanice Eurosportu – Eurosport 1, Eurosport 2 a Eurosportnews – jsou uznávaným domovem pro cyklistiku, tenisový Grand Slam a zimní sporty a celkem je sleduje 231 milionů předplatitelů z 95 zemí Evropy, Asie a Tichomoří, Afriky a Středního východu. Eurosport.com je přední evropská webová stránka zaměřená na sportovní zprávy a každý měsíc ji navštíví až 60 milionů uživatelů. Na digitálním přehrávači Eurosport Player si mohou diváci v 52 zemích prohlížet požadovaný obsah kdykoli a přes jakékoli zařízení. Divize Eurosport Events se specializuje na správu a propagaci mezinárodních sportovních událostí. Více informací naleznete na stránkách corporate.eurosport.com.


Miluše Kozlíčková, PR, Media:List CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25431/eurosport-uzavira-novou-petiletou-dohodu-tykajici-se-vysilani-us-open/