Docu-fiction Bo Hai o dvou generacích Vietnamců žijících v České republice uspěla na FAMUFESTU – 29. 11. bude k vidění v Kině Pilotů
Autor: 2media.cz/FAMUFEST , e-mail: info@2media.cz Přidané: 27.11.2017
Nový film režiséra a scenáristy Dužana Duonga Bo Hai oslovil návštěvníky letošního 34. ročníku soutěžního festivalu FAMUFEST (13. – 18. 11.) natolik, že mu udělili Cenu diváků. Rozhodnutím poroty pak Dužan Duong získal cenu za nejlepší režii krátkého filmu. Šestadvacetiminutový snímek Bo Hai, poutavou formou přibližující vztah starší generace Vietnamců s jejich dětmi, 29. listopadu promítne Kino Pilotů.


Projekce je součástí projektu Česká radost v českých kinech, který představí vybrané dokumentární snímky ze soutěžních sekcí MFDF Ji.hlava 2017. Právě na tomto festivalu měl Bo Hai v říjnu světovou premiéru.
O filmu Bo Hai

Myslí jako Češi, mluví jako Češi, ale vypadají jako Vietnamci. Jejich rodiče se přestěhovali do České republiky, začali zde podnikat a rozhodli se obětovat celý svůj život, aby mohli finančně zajistit svoji rodinu. Vietnamci, kteří se tady narodili nebo se sem přestěhovali ve velmi útlém věku, se zcela integrovali – vychovaly je české chůvy, vystudovali české školy, používají česká jména, ale zato přišli o své kulturní kořeny. Rodiče hovoří velmi špatně česky, jejich děti zas špatně vietnamsky a často neumí ani psát nebo číst v jazyce svých rodičů. Jak chcete předat kulturu, když nemáte společný jazyk?


Simona Andělová, Account manager, 2media.cz

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25443/docu-fiction-bo-hai-o-dvou-generacich-vietnamcu-zijicich-v-ceske-republice-uspela-na-famufestu-29-11-bude-k-videni-v-kine-pilotu/