AsiaSat 9 plně funkční na orbitální pozici 122º východně
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 29.11.2017
AsiaSat 9, nejvýkonnější člen satelitní flotily AsiaSat, je plně funkční na orbitální pozici 122º východně. Po úspěšném přesunu všech služeb z družice AsiaSat 4, poskytuje vyšší výkon, větší šířku pásma a vyšší efektivitu pro klienty moderních služeb přímého satelitního příjmu (DTH), distribuce televizního signálu, širokopásmových a mobilních služeb (VSAT) v celém regionu Asie a Pacifiku.


“Náš nový typ satelitu AsiaSat 9 nyní přináší nejvýkonnější a nejširší pokrytí signálem v pásmu C, a více specializovaných svazků v pásmu Ku pro klíčové asijské trhy na naší primární orbitální pozici 122º východně,” řekl Andrew Jordan, prezident a výkonný ředitel společnosti AsiaSat. “Velmi nás těší, že díky inovativním funkcím a významnému zvýšení výkonu a pokrytí družice AsiaSat 9, jsme učinili pozitivní krok vpřed při poskytování cenově efektivnějších a kvalitnějších služeb pro naše klienty s ještě lepšími zábavními, informačními a telekomunikačními službami v celém regionu.”

Nová družice AsiaSat 9 se vyznačuje významnou modernizací, včetně nejvýkonnějšího asijského zesilovače s výkonem 110 W v pásmu C, speciální konstrukce filtru, hvězdicového naváděcího zařízení a motorů s Hallovým čidlem, které generují vyšší účinnost, zvyšují stabilitu a spolehlivost v síťových operacích.

Družice AsiaSat 9 také disponuje třemi novými svazky v pásmu Ku pro Myanmar, Indonésii a Mongolsko, a dvěma vylepšenými svazky v pásmu Ku, které pokrývají signálem Australasii (region zahrnující Austrálii, Nový Zéland, Novou Guineu a sousední ostrovy v Pacifiku) a východní Asii. To zajišťuje vysoký výkon pro downlink až 55 dBW, což umožňuje využít malé antény pro cenově efektivnější zavádění klientských sítí.


S využitím zdroje: Advanced-television.com, volně upraveno a zkráceno, ilustrační foto: SES

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25451/asiasat-9-plne-funkcni-na-orbitalni-pozici-122-186-vychodne/