V rámci unikátneho projektu Slovensko Advent 2017 vystúpi 15 top interpretov
Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 04.12.2017
RTVS pokračuje v jedinečnom projekte Slovensko Advent, ktorý spája umenie a kultúru s ušľachtilým charitatívnym rozmerom. V rámci jeho 6. ročníka sa v 15 slovenských mestách postupne predstaví 15 špičkových slovenských hudobných umelcov a umeleckých hudobných zoskupení. Benefičné koncerty odštartujú 4. decembra a potrvajú do 22. decembra. Naživo ich odvysiela Dvojka a v repríze Rádio Slovensko.


„Každý koncert a výťažok z predaja vstupeniek naň, bude venovaný jednému občianskemu združeniu, ktoré často na lokálnej úrovni a s minimálnym finančným a materiálnym zázemím dokážu výrazne skvalitňovať a obohacovať život ľudí vo svojom okolí“, priblížil projekt jeho dramaturg Mikuláš Michelčík.

RTVS koncerty odvysiela naživo každý deň o 20.00 hod. na Dvojke a nasledujúci pracovný deň v repríze o 21.05 v Rádiu Slovensko. „Tri týždne trvajúca šnúra piatich po sebe idúcich priamych prenosov vždy z iného mesta Slovenska a vždy s inými hosťami, to je v histórii našej televízie jedinečný projekt už náročnosťou jeho realizácie,“ dodáva Michelčík.

O tom, že tohtoročný program je opäť pestrý, svedčia aj mená účinkujúcich. Vstúpi napríklad spevák Štefan Švec, ktorý si počas účinkovania vo folklórnej šou RTVS Zem spieva vyslúžil prezývku „Rusínsky Karel Gott“, operný spevák Filip Tůma, popoví speváci Miro Jaroš, Robo Opatovský - Unplugged či Peter Nagy, ktorý uvedie svoj nový koncertný program. Chýbať nebudú hudobné skupiny Samuel Tomeček & Band, Queer Jane, Radovan Tariška - Radio Band a speváčky Katarína Malíková, Zuzana Mauréry a Jana Andevska. Za hudobné zoskupenia vystúpia Bratislavský chlapčenský zbor, folklórny súbor Urpín, Slovenské komorné divadlo Martin a ľudoví speváci Horehronskí chlopi.

Jedinečnosť projektu Slovensko Advent 2017 pridávajú aj priestory, v ktorých sa budú charitatívne koncerty konať. Hneď druhý z nich odznie zo zrekonštruovaného Hotela Lomnica v Tatranskej Lomnici. RTVS prinesie prvý priamy prenos v dejinách z tohto historického miesta. Podobné prvenstvo RTVS zaznamenala už v roku 2014, keď odvysielala koncert zo zámku Vígľaš, do ktorého sa vracia aj tento rok.

„Divákov a návštevníkov pozveme aj do auly Slovenskej poľnohospodárskej univerzity, ktorá je ikonickým dielom slovenskej modernej architektúry 60-tych rokov minulého storočia, a ktorá bola ako jedno z mála modernistických diel zapísaná medzi národné kultúrne pamiatky,“ prezradil Michelčík a dodáva: „Vrátime sa do už zrekonštruovanej Novej synagógy v Žiline, z ktorej sme pred dvoma rokmi vysielali náš adventný koncert ešte ako zo staveniska. Vďaka iniciatíve niekoľkých nadšencov sa podarila takmer neuveriteľná a náročná rekonštrukcia architektonického unikátu. A sme radi, že k tomu prispela aj RTVS svojím prenosom spred dvoch rokov.“

Popri Kataríne Martinkovej a Kataríne Brychtovej, ktoré opäť uvádzajú Slovensko Advent 2017, sa tento rok predstaví aj dvojica nových moderátorov – Martin Staňo z Rádia_FM a komentátor RTVS Ján Žgravčák.

Detailný harmonogram koncertov a zoznam neziskových organizácii participujúcich na projekte nájdete na www.slovenskoadvent.sk. K eventu je spustená aj špeciálna facebooková stránka Slovensko Advent 2017 (https://www.facebook.com/events/2376333405925692/)

Vstupenky na jednotlivé koncerty je možné zakúpiť na predajných miestach siete Ticketportal.


Rozhlas a televízia Slovenska

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25475/v-ramci-unikatneho-projektu-slovensko-advent-2017-vystupi-15-top-interpretov/