Global Communications, Invacom, a ERA Technology vítězí v inovační soutěži SES ASTRA
Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 02.10.2007
Společnost SES ASTRA, člen skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG), oznámila, že vybrala Global Communications, Invacom, a ERA Technology jako vítěze v inovační soutěži ASTRA INNOVATION CONTEST.


Soutěž byla zahájena v IBC v roce 2006 a klade si za cíl podporu výzkumných organizací a satelitního průmyslu za účelem vývoje inovačních konceptů, aby se dále zvýšil zájem spotřebitelů a zatraktivnil se satelitní příjem DTH (direct-to-home).

Satelitnímu a televiznímu zařízení vyrobenému Global Communications a Invacom byla udělena cena za jejich koncept využití infrastruktury optických kabelů uvnitř budov pro distribuci signálu DTH z antény k set-top-boxu. Distribuce satelitního signálu optickými vlákny má několik důležitých předností ve srovnání s klasickou kabelovou distribucí a to hlavně při instalaci na střední a dlouhé vzdálenosti. Díky zvýšené spolehlivosti se zlepší zejména kvalita přenosu, sníží se spotřeba proudu a to usnadní instalaci při rychlém zapojení a zprovoznění zařízení („plug-and-play”).

Cenu v kategorii výzkumné laboratoře získala ERA Technology (součást Cobham plc) za svůj návrh průhledné (transparentní) satelitní televizní antény. Technologie byla původně vyvinuta pro mobilní satelitní komunikační aplikace. Tento inovační koncept rozšíří nové technické vymoženosti v oblasti satelitních antén a to pomůže výrazně zlepšit vnější úpravu anténní instalace pro DTH a SMATV (Satellite Master Antenna Television).

Každý z vítězů získal 150 tisíc Eur, z této částky nejméně 75 % bude investováno do dalšího vývoje a uvedení na trh navržené inovace.

Pan Alexander Oudendijk, obchodní ředitel společnosti SES ASTRA, řekl: „Soutěž ASTRA INNOVATION CONTEST poukazuje na to, inovace mají pro nás velký význam. To podporuje vývoj nových produktů v oblasti DTH a pomáhá nám zlepšit naše služby pro naše zákazníky a trh DTH.”


Markus Payer, SES ASTRA


O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com

Satelitní systém ASTRA představuje přední DTH satelitní systém v Evropě. Poskytuje své služby asi 109 milionům domácnostem, které využívají příjem DTH nebo kabelové vysílání. V současné době má ASTRA 13 satelitů, které přenášejí 1864 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA také poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby na satelitní bázi pro firmy, vlády a jejich činnost. Na svých satelitech má dnes k dispozici 26 programů HDTV. ASTRA je tak nejvýznamnější vysílací platformou HDTV v Evropě. Hlavní orbitální pozice ASTRA jsou 19,2° východně, 28,2° východně, a 23,5° východně.

Společnost SES ASTRA je členem skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SES je vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES New Skies, které zabezpečují globální spojení i pokrytí. Skupina také vlastní strategické podíly ve společnosti SES Sirius v Evropě, Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. SES poskytuje špičková řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím své flotily 37 satelitů na 25 orbitálních pozicích. Další informace o skupině SES je možné najít na stránce: www.ses.com.


SES ASTRA Press, 28. 9. 2007, přeložil Petr Miklík

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2548/global-communications-invacom-a-era-technology-vitezi-v-inovacni-soutezi-ses-astra/