DAB+ v Nizozemsku: více než 70 rádií musí skončit do 31. 12. 2017
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 12.12.2017
Nizozemský mediální úřad Agentschap Telecom informoval, že všechny stávající experimentální vysílací licence pro nizozemské lokální multiplexy DAB+ končí dne 31. 12. 2017 a už nebudou prodlouženy. Zkušební vysílání současných multiplexů DAB+ lze přijímat ve více než třiceti městech a obcích v Nizozemsku.


Více než sedmdesát privátních rádií tak musí opět ukončit vysílání. Do poslední chvíle očekávaly, že licence budou prodlouženy. Vedle lokálních stanic lze z těchto multiplexů přijímat i internetová rádia a bývalé pirátské stanice.

Mediální úřad Agentschap Telecom nyní plánuje vyhodnotit výsledky zkušebního provozu a potom se poradí, jestli a v jaké formě mohou lokální multiplexy opět vysílat. S výsledky však není možné počítat dříve než v létě 2018.

Již v září 2017 skončily licence pro regionální multiplexy v Nizozemsku. Mnoho privátních rádií už nežádalo o novou vysílací licenci, protože si více slibovaly od DAB+. Až na některé pobočky velkých stanic jsou nyní digitální programy DAB+ šířeny převážně souběžně s VKV programy. V Nizozemsku jsou VKV licence spojeny s povinným vysíláním DAB+.


S využitím zdroje: Satnews.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25506/dab-v-nizozemsku-vice-nez-70-radii-musi-skoncit-do-31-12-2017/