Turné čtyř můstků tradičně na Eurosportu
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 18.12.2017
Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck, Bischofshofen – čtyři jména a každému fanouškovi zimních sportů je jasno. TURNÉ. Turné čtyř můstků se i tentokrát koná na přelomu roku v Německu a Rakousku. Komentátorský tým Eurosportu se těší na diváky, kromě komentátora Radka Barkmana také jeho kolega a reprezentační trenér Jakub Jiroutek.


Turné čtyř můstků, to je více než půl století tradice a úchvatná atmosféra. Poprvé se Turné skákalo v roce 1952, dvakrát se v historii na nejvyšší stupeň postavil jako vítěz český skokan – legendární Jiří Raška v roce 1971 a o 35 let později Jakub Janda po dramatickém souboji s Ahonenem.

Na Turné startoval i současný spolukomentátor Eurosportu Jakub Jiroutek. Jak si pamatuje Turné? Jaké jsou to vlastně závody? Jakub Jiroutek: „Mediálně nafouknuté, což se především týká všeho dění kolem závodů. Média z Turné dělají takový skokanský Grand Slam, vytvářejí dojem, že Turné je něco více, než ostatní závody. Samozřejmě jsou to mimořádné závody, atmosféra na diváky dopadne, zvláště, když přijde během asi deseti dnů čtyřikrát 30 tisíc lidí, to dokazuje, že se jedná o velkou sportovní událost.“

Na startu Turné by neměl chybět i nejlepší český skokan Roman Koudelka. Rodák z Turnova, který prý skokanské boty obul ještě dříve, než se naučil číst a psát, o Turné říká: „Turné čtyř můstků, to je samostatná kategorie, ty závody mají úžasnou atmosféru, vždy jsou neskutečně nabité a krásné.“

Turné čtyř můstků vysílá Eurosport od 30. prosince do 6. ledna. Na Eurosportu mohou diváci sledovat nejen Turné, ale kompletní program Světového poháru ve skocích na lyžích, který začal už 19. listopadu.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25529/turne-ctyr-mustku-tradicne-na-eurosportu/