Docu-fiction Bo Hai bude k vidění 20. 12. v Praze a 21. 12. v Chrudimi
Autor: 2media.cz , e-mail: info@2media.cz Přidané: 19.12.2017
Nový film režiséra a scenáristy Dužana Duonga Bo Hai, oceňovaný na festivalech doma i v zahraničí, bude k vidění ve středu 20. prosince v rámci Ozvěn v Praze: Famufest Inferno 2017. Projekce v promítacím sále v budově FAMU na Smetanově nábřeží v centru Prahy začne v 19:00 hod.


Další příležitost zhlédnout pozoruhodný snímek, poutavou formou přibližující vztah starší generace Vietnamců s jejich dětmi, divákům nabídne filmový večer organizovaný režisérem Tomášem Pavlíčkem. Koná se ve čtvrtek 21. prosince v Chrudimi.


Myslí jako Češi, mluví jako Češi, ale vypadají jako Vietnamci. Jejich rodiče se přestěhovali do České republiky, začali zde podnikat a rozhodli se obětovat celý svůj život, aby mohli finančně zajistit svoji rodinu. Vietnamci, kteří se tady narodili nebo se sem přestěhovali ve velmi útlém věku, se zcela integrovali – vychovaly je české chůvy, vystudovali české školy, používají česká jména, ale zato přišli o své kulturní kořeny. Rodiče hovoří velmi špatně česky, jejich děti zas špatně vietnamsky a často neumí ani psát nebo číst v jazyce svých rodičů. Jak chcete předat kulturu, když nemáte společný jazyk?


Mediální servis: www.2media.cz, www.facebook.com/2media.cz, www.instagram.com/2mediacz


Simona Andělová, Account manager, 2media.cz

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25533/docu-fiction-bo-hai-bude-k-videni-20-12-v-praze-a-21-12-v-chrudimi/