Marie Terezie hlásí evropské rekordy sledovanosti
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 05.01.2018
V úterý odvysílaný druhý díl filmu Marie Terezie přilákal k obrazovce České televize ještě více diváků než novoroční první díl. Nenechalo si jej ujít 2,157 milionu diváků, tedy téměř každý druhý, kdo včera večer sledoval televizi. Koprodukční velkofilm hollywoodského režiséra Roberta Dornhelma, natočený podle českého námětu, výrazně bodoval i na Slovenku a v Rakousku.


„Marie Terezie byla naší dosud největší koprodukcí. Poprvé v historii se spojili producenti z Rakouska, České republiky, Slovenska a Maďarska, aby natočili tak velkolepý snímek. Námět i scénář vzešel od České televize a film navíc vznikl pod naším producentským vedením. Je proto nesmírně potěšující vidět, že si nejen u nás a na Slovensku, ale především v Rakousku, domovině Marie Terezie, našel film tak početné publikum. V Rakousku se dokonce oba díly Marie Terezie dostaly mezi pět nejúspěšnějších snímků z dílny ORF za posledních sedm let,“ komentuje generální ředitel České televize Petr Dvořák.

V Česku, Rakousku a na Slovensku viděly Marii Terezii více než čtyři miliony diváků starších patnácti let a k tomu na 125 tisíc dětí. V Rakousku zhlédl každý z dílů přes milion lidí, na Slovensku více než 750 tisíc. V Maďarsku snímek na svou premiéru teprve čeká, vysílat se bude 5. a 6. ledna.

Druhý díl se stal, stejně jako první díl, nejsledovanějším pořadem celého dne a na obrazovce České televize jej vidělo 2, 157 milionu diváků starších 15 let a k tomu na padesát tisíc dětí od čtyř let věku.

(Zdroje dat, ČR: ATO – Nielsen Admosphere, 3. 1. 2018, živě + TS0, SR; PMT/TNS.SK; RAK: AGTT/GfK TELETEST).


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25579/marie-terezie-hlasi-evropske-rekordy-sledovanosti/