Lednové dokumentární novinky na Prima ZOOM
Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 07.01.2018
Kromě celovečerních dokumentárních snímků máme pro vás celou řadu dalších zajímavostí. Nechte se překvapovat, žasněte, poznávejte, kochejte se, bavte se, odhalujte… Nikdy nekončící podívaná na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

8. 1., 22.00 – Expedice na Mars

V celovečerním filmu Expedice na Mars znovu ožívá jedna z nejvelkolepějších ság Vesmírného věku. Vědci svedli epický boj s kosmem ve snaze dostat rovery Oportunity a Spirit bezpečně na Mars. Teprve když se jim to konečně podařilo, začala vzrušující dobrodružná expedice po záhadné Rudé planetě. Dokonce i na jejím povrchu musely rovery několikrát vyzrát nad nepříznivými podmínkami. Mnohokrát se jim podařilo obelstít smrt a skromně naplánovanou tříměsíční misi nakonec mnohonásobně protáhly. Expedice na Mars se stala první velkou pozemní expedicí na cizí planetě. Sledujte dosud neuveřejněné záběry z odtajněných archívů přímo z laboratoře JPL v NASA, vzpomínky vědců, kteří se projektu zúčastnili, a realistickou animaci zachycující rovery ve skutečné marsovské krajině.


9. 1., 23.00 – Zvířecí policie Phoenix (1. díl)

Vyšetřovatelé Ruthie Jesus, Andy Gallo, Mark Smith a jejich kolegové bojují za záchranu ohrožených životů týraných zvířat v městě Phoenix a jeho okolí. V tomto seriálu musí chytit dehydrovaného domácího králíka, kterého někdo nechal na sluncem spalovaném parkovišti. Přesvědčit majitele šesti vážně podvyživených psů, aby je více krmil. Pomoct jinému psu s ošklivými otevřenými zraněními, kterého vysvobodili ze zavřené bedny, najít nový domov. Jejich asistenci potřebují i jindy neohrožení hasiči, protože se jim nedaří dosáhnout na kočku uvízlou na dvanáctimetrové palmě zmítané silným větrem. A když se jeden z vyšetřovatelů ocitá na krvavé stopě těžce zraněného zvířete, musí si dávat zvlášť velký pozor… To je jen stručný výčet celé řady zvířecích případů.


14. 1., 20.00 – Radost z rychlosti s Guyem Martinem III (Pekelně rychlá dodávka)

Po dvou vzrušujících řadách napínavého seriálu Radost z rychlosti se Guy Martin vrací, aby znovu posunul hranice rychlosti, fyziky a možností. Jako obvykle se k němu přidávají nejlepší britští vědci současnosti, kteří mu dobře poradí a pomůžou. Guy vyrazí do Spojených států, aby se ve vlastní otlučené dodávce zúčastnil nejrychlejšího silničního závodu na světě. Pokusí se stát prvním člověkem, který překonal Lamanšský průliv ve vzducholodi na manuální pohon. Společně s legendárními olympioniky sirem Chrisem Hoyem a sirem Benem Ainsliem zkusí překonat rychlostní rekord ve veslování. A troufne si i na svůj dosud nejtěžší a nejnebezpečnější kousek: vytáhnout to na motorce až na neuvěřitelných 644 km/h. Podaří se mu uspět?


14. 1., 21.00 – Novým Zélandem po dávných stezkách III (Zázrak v Jižních Alpách)

Nejdříve veslovali přes Atlantik a došli bez pomoci až na jižní pól. Teď už se potřetí vydávají Novým Zélandem po dávných stezkách. Kevin Biggar a Jamie Fitzgerald vyrazili po stopách dávných expedic se stejným vybavením a bez jediné moderní vymoženosti. Mají na sobě to samé oblečení, a dokonce jedí stejné jídlo. Ve třetí řadě dobrodružného seriálu znovu prožívají mimo jiné heroickou záchranu zraněné horolezkyně Ruth Adamsové z ledovce La Perouse z Jižních Alp na novozélandském Jižním ostrově, ale i neuvěřitelný a kontroverzní příběh o přežití Billa Sutche v pohoří Tararua Range na severu.


14. 1., 22.00 – Letectví ve státním zájmu – 1. část

Letectví je ve Francii jedním z hlavních průmyslových odvětví. Vždyť tady sídlí světově známé firmy jako Dassault, EADS, Airbus a SAFRAN. Díky místním odborníkům a prodeji letadel se zvýšil export a vzniklo 300 tisíc nových míst. Francie se stala jednou ze zemí, které udávají směr mezinárodního obchodu a strategie. To všechno je velkým překvapením. Protože po konci druhé světové války si jenom málokdo troufnul tvrdit, že se zbídačená Francie dostane do nebes.

Začněte nový rok s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 7. 1. 2018




 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25587/lednove-dokumentarni-novinky-na-prima-zoom/