Premiérové pondělky se Simpsonovi a Teorií velkého třesku
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 07.01.2018
Od 8.ledna budou mít pondělky na Prima COOL nové schéma - s premiérami Teorie velkého třesku a Simpsonových. Uvidíme 29. řadu legendárního animovaného seriálu Simpsonovi, který si drzými vtipy získal diváky ze všech koutů světa. Těšte se a třeste se! Samozřejmě radostí!


18:15 - Simpsonovi (4 starší epizody, jako každý den)
20:15 - Teorie velkého třesku (premiérové díly 11.série!)
20:45 - Simpsonovi (premiérové díly 29.série!)
21:15 - Teorie velkého třesku (2 starší epizody, ty i nadále poběží od pondělí do čtvrtka ve 21:15, jak jsou diváci zvyklí)


Simpsonovi 29. řada

Simpsonovi jsou hlavními hrdiny parodie na Pána prstenů a Hru o trůny, podle Líziných tragických zážitků připravují divadelní představení na Broadwayi nebo rozjíždějí dětskou kariéru zázračného miminka Maggie. Marge kandiduje na starostku Springfieldu, a dělá si přitom z Homera nechutnou legraci… To je teprve začátek 29. řady legendárního animovaného seriálu, který si drzými vtipy získal diváky ze všech koutů světa. Těšte se a třeste se! Samozřejmě radostí!


Simpsonovi si získali diváky ze všech koutů světa tím, že si drze dělají legraci ze všech a ze všeho. Díky fenomenálnímu smyslu pro humor a mazanému důvtipu se stali symbolem popkultury. Homer, Marge, Bart, Líza a Maggie jsou nefalšovanými ikonami televizní zábavy. Ve 29. řadě se stanou hlavními hrdiny veselé parodie na takřka všechny známé fantasy příběhy od Pána prstenů až po Hru o trůny, chystají divadelní představení na Broadwayi inspirované Lízinými tragickými zážitky nebo rozjíždějí dětskou kariéru zázračného miminka Maggie. Marge kandiduje na starostku Springfieldu, a dělá si přitom z Homera nechutnou legraci. A v blízké budoucnosti se Líza rozhodne přihlásit na prestižní univerzitu Harvard. Během těchto i dalších neuvěřitelně humorných dobrodružství se navíc Simpsonovi potkávají s mnoha známými tvářemi – mimo jiné s „hobitem“ Billym Boydem nebo basketbalistou Shaquillem O’Nealem.


Zajímavosti:

Simpsonovi jsou televizní fenomén, který drží několik rekordů. Patří k nejúspěšnějším seriálům na televizní obrazovce, jsou nejdéle vysílaným komediálním seriálem, a zároveň nejdéle vysílaným animovaným seriálem. Už teď je jisté, že se na podzim dočkají jubilejní 30. řady.

Během vysílání jubilejní 30. řady Simpsonovi pokoří další rekord – stanou se nejdéle vysílaným seriálem všech dob, překonají i legendární westernový seriál Gunsmoke, který měl 635 epizod.

První epizoda 29. řady je parodií na známé i méně známé fantasy příběhy: nechybí v ní Pán prstenů, Hra o trůny, Harry Potter, Šmoulové, Kroniky Narnie, Dungeons & Dragons/Dračí doupě, Zelda, Magic: The Gathering nebo Elric z Melniboné.
Jeden z dílů 29. řady je komediální předělávkou slavného hororu To od Stephena Kinga. Jako strašidelný klaun v ní vystupuje Šáša Krusty.

Seriál Simpsonovi proslul mimo jiné tím, že se v něm objevují animované verze slavných osobností. Herci a herečky, zpěváci a zpěvačky, sportovci a sportovkyně i další celebrity často svou postavičku ochotně osobně nadabují (v původním znění).
V 28. řadě hostují hvězdy jako Billy Boyd z Pána prstenů, basketbalista Shaquille O’Neal, spisovatelka a režisérka Marjane Satrapi nebo šéfkuchař Mario Batali.
Billy Boyd hostuje v 1. epizodě.
Marjane Satrapi hostuje v 2. epizodě.
Mario Batali hostuje ve 4. epizodě.

V budoucnu můžou Simpsonovi přijít o jednoho ze svých hrdinů. Dokumentární film The Problem with Apu (Problém s Apu) upozorňuje na potíže spojené s dlouholetým kontroverzním obyvatelem Springfieldu Apuem Nahasapeemapetilonem. Apu je původem Ind, v seriálu vystupuje už od roku 1990, ale v takové podobě, že to podporuje špatné stereotypní představy.

Zatím vzniklo úctyhodných 636 epizod Simpsonových. Od 28. řady má Líza v českém znění novou dabérku. Stala se jí Ivanka Korolová, která namluvila mimo jiné Alici Cullenovou ve filmové Twilight sáze. V roli Lízy vystřídala zesnulou Helenu Štáchovou.


Seriál Simpsonovi se vysílá už od roku 1989

Tvůrcem seriálu je Matt Groening, který vymyslel také humorný animovaný sci-fi seriál Futurama. Matt Groening v současnosti chystá nový humorný animovaný seriál Disenchantment (Rozčarování) o princezně alkoholičce, jejím skřítkovi a „vlastním démonovi“, kteří žijí ve středověkém království.

Matt Groening vymyslel Simpsonovy podle vlastní rodiny – Homer, Marge, Líza a Maggie jsou jména jeho rodičů a dvou mladších sester. Simpsonovi se původně objevili v půlminutových animovaných klipech, které se tři roky vysílaly mezi komediálními skeči v pořadu The Tracy Ulman Show. Teprve pak se dostali na televizní obrazovku v podobě, ve které je známe dnes.

Náčrtky hlavních hrdinů Simpsonů vznikly během několika pouhých minut, zatímco Matt Groening čekal, až ho producent James L. Brooks přijme u sebe v kanceláři. Groening chtěl, ať je každá postavička rychle a dobře rozpoznatelná už na první pohled jenom podle své siluety. Simpsonovi mají žlutou barvu, aby mohli lépe upoutat pozornost náhodných televizních diváků.

Homerovy zbývající vlasy a ucho jsou nakresleny tak, že při pohledu z profilu skládají dohromady písmena MG. Jde o iniciály jména tvůrce seriálu Matta Groeninga.
Jak zní celá rodná jména Simpsonových? Líza Marie Simpsonová, Bartoloměj JoJo Simpson, Margaret Evelyn Simpsonová, Marjorie Jacqueline Bouvier Simpsonová a Homer Jay Simpson.


Kolik je Simpsonům let?

Bart, Líza a Magiie zůstávají pořád stejně staří. Bart má 10, Líza 8 let a Maggie 1 rok. Když seriál začínal, Homer a Marge měli 36 a 34 let. Homer pak zestárl – nejdříve na 38, pak na 39 a aktuálně je mu 42 let. Věk Marge zůstával dlouho stejný, dokud se neposunul na 36 let.

Homer je jedinou postavou, která se objevuje a mluví v každém dílu. V roce 2007 se Simpsonovi dočkali také filmu, který se jmenuje příznačně: Simpsonovi ve filmu.

16. října 2009 se v americkém magazínu Playboy objevil nahý portrét Marge Simpsonové. Portrét vyšel jakou součást oslav dvacetiletého výročí od začátku vysílání seriálu.

V několika epizodách seriálu Simpsonovi se objevuje Robot Bender z Futuramy. Společná epizoda Simpsonů a Futuramy nazvaná Simpsorama vznikla v roce 2014 na oslavu 25. výročí od začátku vysílání seriálu. Děj se inspiroval legendárním sci-fi filmem Terminátor.

Autorem hudby k ikonické úvodní znělce je Danny Elfman, který složil také hudbu k filmům Mrtvá nevěsta Tima Burtona, Dobrý Will Hunting, Terapie láskou, Batman, Spider-Man 3 a seriálům Zoufalé manželky a Příběhy ze záhrobí.


Epizody

The Serfsons (01)
Simpsonovi žijí v magickém středověkém světě. Když se Marge dozví, že se z její matky stává bílý chodec, přinutí Homera za každou cenu sehnat zázračný lék. Jenže všechno je marné. Jediné, co by mohlo pomoct, jsou Líziny kouzelné schopnosti. Naneštěstí, všecky čáry máry jsou postavené mimo zákon. Líza je zatčena a Homer musí vést feudální povstání, aby ji zachránil.

Springfield Splendor (02)
Líza čerpá z vlastních špatných zkušeností a s pomocí Marge napíše grafickou novelu. Jejich komiks má takový úspěch, že si ho všimnou až na Broadwayi, kde se začne chystat divadelní verze. Líza a Marge na ní spolupracují jako odborné poradkyně, ale jejich rozdílné představy postupně vedou k nepřekonatelným kreativním neshodám.

Whistler’s Father (03)
Homer musí hlídat Maggie a zjistí, že má doma zázračné miminko, které umí pískat. Rozhodne se toho využít a rozjet její hvězdnou dětskou kariéru. Marge se mezitím věnuje rozvíjení vlastních designérských schopností. Její práce zaujme mafiánského bosse Tlustého Tonyho. Od něj získá Marge velmi zvláštní zakázku: navrhnout nový interiér staré budovy, kterou Tlustý Tony zrovna koupil… A ze které chce udělat nevěstinec.

Treehouse of Horror XXVIII (04)
V hrůzně veselých příbězích speciálního čarodějnického dílu je Maggie posedlá zlým démonem. Líza objeví alternativní realitu, ve které žije strašidelně perfektní verze Simpsonů. A když Marge s dětmi odjede pryč z domu, Homerovi dojde jídlo a nezbývá mu nic jiného, než se stát kanibalem. Co hůř, začne si pochutnávat sám na sobě!

Grampy Can Ya Hear Me (05)
Děda Simpson dostane naslouchátko a poprvé může dobře slyšet všechno, co si o něm ostatní špitají, ptačí zpěv, cvakání pletacích jehlic a veškerý další kravál. Ředitel Skinner mezitím zjistí, že jeho matka před ním ukrývala obrovské tajemství, které mu mohlo změnit život. Schovala jeho přijímací dopis z university Ohio State, a tak zkazila Skinnerovu nadějnou kariéru v promenádní kapele.

The Old Blue Mayor She Ain‘t What SHe Used To Be (06)
Marge se už nemůže dívat na místní tragickou politickou scénu, a tak se rozhodne kandidovat na starostku města Springfieldu. Aby získala potřebnou podporu voličů, a hlavně jejich hlasy, začne si dělat ošklivou legraci ze svého vlastního manžela Homera.

Singin‘ in the Lane (07)
Homer dá znovu dohromady kuželkářský tým starých kamarádů. V turnaji se jim začne tolik dařit, že se nakonec musí postavit partě arogantních milionářů. Marge a Líza jsou v šoku, když zjistí, jak strašně moc je Bart chamtivý. Rozhodnou se spojit síly, pokusit se změnit jeho chování a vysvětlit mu jednou provždy, že peníze nejsou všechno.

Mr. Lisa’s Opus (08)
V blízké budoucnosti si Líza uvědomí, že je opravdu hodně chytrá. Rozhodne se, že udělá přesně to, co vždycky chtěla: po maturitě půjde studovat na vysokou školu. Vybere si prestižní univerzitu Harvard. V eseji s žádostí o přijetí popisuje všechny minulé oslavy narozenin, které ji tragicky zklamaly, ale zároveň se díky nim stala tím, čím dnes je. Mezitím se Ned Flanders snaží zbavit Homera jeho problémů s nadměrným pitím alkoholu.

Gone Boy (09)
Bart se najednou záhadně ztratí. Obyvatelé Springfieldu dají dohromady pátrací četu, aby ho našli. Bartův úhlavní nepřítel, proradný zloduch Křivák Bob, chce využít situaci a snaží se dostat z vystrašeného Millhouse, kam se jeho nejlepší kamarád schoval. Mladý Simpson si mezitím zalezl na zvlášť nečekané místo.


Nikol Klevcovová, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25588/premierove-pondelky-se-simpsonovi-a-teorii-velkeho-tresku/