Česká televize představila šest interpretů, kteří se utkají o vítězství v národním kole Eurovision Song CZ
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 09.01.2018
Debbi, kapely DOCTOR VICTOR a Eddie Stoilow, Eva Burešová, Mikolas Josef a Pavel Callta - to je šestice finalistů národního kola Eurovize s názvem Eurovision Song CZ (ESCZ), které právě dnes začíná. Diváci i mezinárodní porota budou moci hlasovat do pondělí 22. ledna. Vítěz bude reprezentovat Českou republiku na Eurovision Song Contest, která se koná v Lisabonu.


Česká televize představila i soutěžní skladby interpretů a jejich videoklipy. „Moderování Eurovize mě čeká potřetí a myslím si, že pro českého moderátora je to vlastně jediná možnost, jak se podílet na tak velké produkci a celoevropském přenosu. Eurovize je významná oslava hudby a velmi se na ni těším jako každý rok,” říká moderátor Libor Bouček.

Národní kolo Eurovize Česká republika organizuje po deseti letech. Hlasování se pomocí aplikace odehraje na internetu a vyhraje ten, kdo získá nejvíce hlasů od diváků a mezinárodní poroty. „Česká televize vítěze oznámí následující pondělí od konce hlasování, tedy 29. ledna a ihned s ním začne pracovat na celkové podobě vystoupení v soutěži Eurovision Song Contest 2018,“ říká pověřený kreativní producent Jan Potměšil.

Hlasování bude probíhat výhradně skrze oficiální aplikaci Eurovision Song Contest, která je ke stažení zdarma a je dostupná na obou dominantních mobilních platformách. „Prvním krokem k vítězství v národním kole je uspět u diváků a fanoušků, ale druhým, neméně důležitým je uspět u profesionální mezinárodní poroty,“ doplňuje vedoucí české delegace Jan Bors.

Všechny informace ohledně pravidel hlasování, životopisů umělců, odkazu ke stažení hlasovací aplikace a aktuálního dění kolem národního kola Eurovision Song CZ jsou k nalezení na webových stránkách a sociálních sítích České televize.

Hlasovací oficiální ESC aplikace: https://eurovision.tv/app

Web ČT ESC: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10000000302-eurovision-song-contest-2018/

Facebook ESC ČT: https://www.facebook.com/ESCCzechRepublic/

Instagram ESC ČT: https://www.instagram.com/escczechrepublic/


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25591/ceska-televize-predstavila-sest-interpretu-kteri-se-utkaji-o-vitezstvi-v-narodnim-kole-eurovision-song-cz/