Semifinále Hokejové Ligy mistrů na Sport1 a Sport2: Bílí Tygři Liberec a Oceláři Třinec zabojují o ryze české finále
Autor: AMC Networks International CE , e-mail: info@ce.amcnetworks.com Přidané: 09.01.2018
Semifinále Hokejové Ligy mistrů (CHL) je tady! A s trochou nadsázky by se dalo říci, že se jedná o české semifinále. Ze čtyř účastníků tvoří hned polovinu tuzemské celky. Možnost utkat se o nejcennější evropskou klubovou trofej budou dnes v prvním ze dvou zápasů mít Oceláři Třinec a Bílí Tygři Liberec. Slezský celek začne na ledě svého soupeře, finského JYP Jyväskylä, tým ze severu Čech zase hostí švédské Växjö Lakers.


Obě utkání stejně jako odvety za týden a následné finále bude možné sledovat živě exkluzivně na stanicích Sport1 a Sport2.

Když se loni pražská Sparta probojovala do finále této soutěže, hokejoví fanoušci nečekali, že na ni o rok později podobným tažením naváží další kluby. Rok se s rokem sešel a v semifinále jsou hned dva zástupci české extraligy. A to nebyla daleko od postupu mezi čtyři nejlepší týmy také brněnská Kometa.


Harmonogram přímých přenosů semifinále Hokejové Ligy mistrů:

Úterý 9. ledna

Bílí Tygři Liberec– Växjö Lakers
(PP od 17:15 na Sport1)

JYP Jyväskylä – Oceláři Třinec
(PP od 18:00 na Sport2)


Úterý 16. ledna

Oceláři Třinec – JYP Jyväskylä
(PP od 16:45 na Sport1)

Växjö Lakers – Bílí Tygři Liberec
(PP od 18:30 na Sport2


“Čeští semifinalisté mají naprosto reálné šance na postup. Je vidět, že naše nejvyšší soutěž patří do evropské špičky a je to pouze o přístupu, který v CHL kluby mají. Jak Oceláři Třinec tak Bílí Tygři Liberec k projektu přistupují zodpovědně a mají ho jako jednu z priorit. To je znát na jejich výkonech, díky kterým naprosto zaslouženě bojují o účast v boji o mistrovský pohár,” říká hokejový expert a komentátor SportTV Ondřej Voršilka.

Oba celky si prošly komplikovanou skupinovou částí soutěže. Bílí Tygři Liberec si zajistili postup až v předposledním utkání proti HC Davos. Ještě předtím, na konci léta se na konci léta utkali svým zítřejším semifinálovým soupeřem Växjö Lakers. A oba duely prohráli. V boji o finále tak budou chtít švédskému týmu dvě porážky jistě vrátit.

Ani ve vyřazovacích bojích to nebyla z pohledu Severočechů jasná věc. Jak v osmifinále, tak ve čtvrtfinále první domácí utkání prohráli a museli tak na ledě soupeře otáčet nepříznivý stav. Ale tým Filipa Pešána těžký úkol pokaždé zvládl. A především neskutečný obrat proti loňskému vítězi Frölundě aspiruje na zápas sezony.

Právě trenér Liberce Filip Pešán může být jedním z klíčových faktorů dvojzápasu s Växjö. Mladý kouč se vrací z úspěšného mistrovství světa hráčů do 20 let, kde český národní tým dovedl k první účasti v semifinále po 13 letech a bude si jistě chtít připsat další úspěch. A oproti “dvacítkám“ postoupit do boje o titul.

Ještě komplikovanější základní částí než Bílí Tygři si prošli oceláři ze Třince. Ti sice začali drtivými výhrami, ale po porážkách na ledě soupeře zachraňovali postup až v posledním duelu o vše s HV71 Jönkjöping. Ve vyřazovacích bojích to ale byla ze strany ocelářů jiná vystoupení. Všechny zápasy ať už proti Malmö Redhawks, nebo Brynäs IF vyhráli a zajistili si tak potenciální výhodu do finále.

Díky dosavadním výsledkům mají totiž garantováno, že by se finále hrálo v jejich domácí WERK Areně. A to by byla ve finále významná výhoda. Pokud by svůj dvojzápas zvládl i Liberec, ryze české finále (úterý 6. února tradičně na SportTV) by se stalo skutečností…


O AMC Networks International – Central Europe

AMC Networks International – Central Europe je součástí AMC Networks International, jednou z předních mezinárodních společnostní na poli televizního vysílání a distribuce tematických televizních stanic soustřeďujících se na Střední a Východní Evropu. Současné AMCNI – Central Europe portfolio čítá 12 televizních stanic ve čtyřech žánrech: sport: Sport1, Sport2, SportM, dětské: Minimax, Megamax, zábavně-vzdělávací: Spektrum, TVPaprika, Spektrum Home a filmové: AMC, Sundance Channel, Film Mánia, Film+ a Film Café. Obsah tematických stanic je vytvářen pro místní diváky, jazykové verze a trhy. Je dostupný v celé řadě platforem včetně HD, služeb na vyžádání a verze pro mobilní telefony.

AMC Networks International (AMCNI) je globální divizí AMC Networks a dodavatelem uznávaných zábavních pořadů pro předplatitele ve více než 140 zemích a územích v Africe, Asii, Evropě a Latinské Americe. AMCNI zahrnuje jak globální značky Sundance Channel a MGM Channel, tak populární kanály s lokálním významem a různorodým žánrovým zaměřením. Více informací najdete na www.amcnetworks.com/amcni.


O společnosti AMC Networks:

Společnost AMC Networks Inc. (NASDAQ: AMCX) se již více než 30 let věnuje produkci kvalitních filmů a pořadů, vlastní a provozuje několik populárních a oceňovaných značek v oblasti placené kabelové televize. AMC, IFC, SundanceTV, WE tv, a IFC Films produkují pořady, které jsou výrazné, zajímavé, kulturně relevantní a oslovující diváky napříč různými společenskými skupinami. Společnost také provozuje globální divizi, AMC Networks International. Více informací najdete na www.amcnetworks.com.


Jan Huk, PR Manager, AMC Networks International CE

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25597/semifinale-hokejove-ligy-mistru-na-sport1-a-sport2-bili-tygri-liberec-a-ocelari-trinec-zabojuji-o-ryze-ceske-finale/