Operátori musia do konca januára predložiť správu o používaní čísel
Autor: RÚ SK , e-mail: info@teleoff.gov.sk Přidané: 16.01.2018
Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ) upozorňuje telekomunikačných operátorov, aby si nezabudli splniť každoročnú povinnosť predložiť RÚ do konca januára správu o používaní pridelených čísel. V prípade nesplnenia povinnosti hrozí operátorom pokuta. Správa o používaní pridelených čísel slúži ako informácia o tom, ktoré čísla sa skutočne používajú.


RÚ prideľuje čísla telekomunikačným operátorom a sú potrebné na poskytovanie elektronických komunikačných sietí a služieb. Najznámejším príkladom použitia čísel sú telefónne čísla účastníkov verejných telefónnych sietí.

Podľa zákona o elektronických komunikáciách RÚ uloží pokutu tomu, kto nepredložil úradu správu o používaní čísel v lehote uvedenej v rozhodnutí úradu o pridelení čísel. RÚ pri ukladaní pokuty prihliadne najmä na závažnosť, spôsob, trvanie a dôsledky porušenia povinnosti..

Podľa rozhodnutí RÚ, ktorými boli pridelené čísla držiteľ je povinný predkladať RÚ každoročne v lehote do 31. januára správu o používaní prideleného čísla. Za používanie čísel sa platí úhrada. Podľa rozhodnutí RÚ, ktorými boli pridelené čísla úhrada je splatná do 31. marca nasledujúceho roka po vydaní rozhodnutia RÚ o pridelení čísla a opakovane každoročne po dobu platnosti rozhodnutia RÚ o pridelení čísla na účet RÚ.

Podľa zákona o elektronických komunikáciách „úrad zruší individuálne povolenie na používanie čísel alebo rozhodne o odobratí prideleného čísla, ak držiteľ individuálneho povolenia na používanie čísel neuhradil opakovanú úhradu za pridelené čísla do troch mesiacov odo dňa jej splatnosti.“


Ing. Roman Vavro, tlačový hovorca, Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25627/operatori-musia-do-konca-januara-predlozit-spravu-o-pouzivani-cisel/