Skylink zefektivňuje strukturu balíčků
Autor: M7/Skylink/Webershandwick , e-mail: skylink@skylink.cz Přidané: 23.01.2018
Provozovatel česko-slovenské satelitní platformy Skylink, společnost M7 Group informuje o změnách ve struktuře a ceně placených programových balíčků. S platností od 1. března dochází u satelitní platformy Skylink ke změně ve struktuře programových balíčků a úpravě cen.


Změny se dotknou zejména placené nabídky, kdy nová struktura nabízených služeb lépe odpovídá zjištěným preferencím zákazníků. Méně populární placené programové balíčky se ruší, a naopak nabídka nejpopulárnějších balíčků se rozšiřuje.

K 1. březnu se tak ruší programové balíčky HD Plus, Multi HD a Mixbox. Balíčky Smart a Komplet zůstávají beze změny. Cena balíčku Multi bude nově 339 Kč měsíčně, balíčku Kombi 409 Kč měsíčně a Flexi 7 se mění na Flexi 10 s cenou 299 Kč měsíčně.

Jednorázová úhrada za reaktivaci dekódovací karty se snižuje na 200 Kč.

Jednorázové předplatné Servisního poplatku na rok či dva zůstává nezměněno. Ke změně ceny na 89 Kč měsíčně od 1. března dochází pouze u pravidelných plateb Servisního poplatku prostřednictvím platební metody SIPO nebo Inkaso z účtu.

Zároveň s tím se divákům neplacené nabídky Digital od 23. ledna rozšiřuje nabídka programů o populární filmový kanál Filmbox. Všichni diváci tak budou mít přístup k atraktivním filmovým premiérám a oceňovaným televizní seriálům.

Důvodem pro výše uvedené změny je celkové zatraktivnění programové nabídky jednotlivých balíčků během několika posledních roků, a to při zachování původních cen. Během této doby se ovšem oproti tomu zásadním způsobem změnily finanční podmínky, za jakých jsou jednotlivé programy pořizovány od poskytovatelů obsahu. Dalším argumentem pro restrukturalizaci nabídky byla uskutečněná analýza hodnoty programů pro zákazníky ve vztahu k nákladům. Za tímto účelem bylo v loňském roce provedeno několik rozsáhlých průzkumů sledovanosti. Velkým přínosem bylo též vyhodnocování sledovanosti jednotlivých programů prostřednictvím internetové televizní služby Skylink Live TV, která je všem zákazníkům placených programových balíčků k dispozici zdarma.



Na grafu jsou názorně vidět zmíněné změny v kvalitě složení placené programové nabídky, ke kterým došlo od poslední úpravy cen. Jde o balíčky Multi, kde k poslední úpravě ceny došlo dne 1. 7. 2014 a Kombi, kde poslední změna nastala k 1. 10. 2013. Podobně jsou na tom i ostatní balíčky v naší nabídce.


M7 Group; Marek Němec, PR agentura Weber Shandwick, 23. 1. 2018


Doplnění redakce satCentrum:

Další informace o změnách najdete v dokumentech „Programová nabídka Skylink“ a „Ceník služeb Skylink“ platné od 1. března 2018 v sekci Bonus pod záložkou TV program zde na webu satCentrum.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25655/skylink-zefektivnuje-strukturu-balicku/