Dnes startuje nový ekonomický týdeník Byznys ČT24
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 01.02.2018
Půlhodina informací z ekonomiky očima redaktorů České televize a s hosty z řad hlavních představitelů byznysu v České republice. Nový týdeník odstartuje ve čtvrtek 1. února ve 21 hodin na programu ČT24. Moderace se ujmou Michaela Nováková a Michala Hergetová, prvním hostem bude bývalý guvernér České národní banky Pavel Kysilka.


„Cílem nového pořadu je rozvíjet a komentovat ekonomickou agendu podobně, jako pořad Horizont rozvíjí zahraniční zpravodajství,“ popisuje vedoucí ekonomické redakce Jan Cizner a dodává: „Díky zapojení moderní technologie budou diváci v interaktivním kontaktu s experty a ekonomičtí redaktoři navíc pravidelně zavedou diváky ‚Za kulisy‘ a ukážou jim i materiály, které by se do reportáže obvykle nevešly.“

Byznys ČT24 nabídne vždy jeden hlavní rozhovor, jenž bude reflektovat nejaktuálnější téma hýbající současnou ekonomikou a doplní jej historická fakta, srovnání a komentáře odjinud. Téma rozebere také rychlý Trojboj – tedy tři osobnosti české ekonomiky. V každém díle bude navíc vybrána Tvář týdne - byznysmen, který překvapil, udělal největší obchod nebo naopak nejvíce prodělal.

Byznys ČT24 se bude vysílat od 1. února vždy ve čtvrtek od 21:00 hodin v rámci zpravodajského bloku Devadesátka ČT24. Moderace se ujme Michala Hergetová, která se bude střídat s Michaelou Novákovou, pro niž se jedná o moderátorskou premiéru. Již potvrzenými hosty pro nadcházející díly jsou například současný guvernér ČNB Jiří Rusnok, ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner či ministryně financí Alena Schillerová. Místo ale dostanou i další zajímavé lidé – podnikatelé, kteří teprve svůj byznys rozjíždí. Současně s pořadem se spustí nové webové stránky, Facebook a Twitter Byznys ČT24.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25688/dnes-startuje-novy-ekonomicky-tydenik-byznys-ct24/