Pevnost Boyard II – 6. díl
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 03.02.2018
Oblíbená soutěž Pevnost Boyard se vrací na vaše obrazovky. Tentokrát se pevnost pokusí pokořit odvážný tým ve složení Dagmar Patrasová, Michael Foret, Kryštof Michal, Petr Vágner a Jan Kříž. Nebude chybět tradiční moderátor Libor Bouček a v roli otce Fura Jan Rosák. Podaří se podpořit Nadační fond PES V NOUZI?
Sledujte v neděli 4. února ve 20.15 na Primě!


Poprvé v české historii soutěže Pevnost Boyard ji nedokončil kompletní tým, ale z pětice soutěžících došla do cíle jen čtveřice. Překvapivě v průběhu úkolového klání kvůli vysokým teplotám zkolaboval zpěvák Kryštof Michal.

Pro kapitánku týmu Dagmar Patrasovou to byl prostě úžasný zážitek. Zvlášť, když několik let sledovala původní díly a říkala si, že by to snad v životě nedala a obdivovala, jak jsou soutěžící strašně odvážní. „Já jsem váhala, pak jsem se radila – moje děti řekly ,na to nemáš, tam nechoďʻ, moje kamarádky řekly ,to dášʻ, pak jsem se rozhodla, že už mě v životě nemůže potkat nic horšího, než co mě potkalo za poslední tři roky, takže jsem řekla ,anoʻ.“

I pro Petra Vágnera bylo zdolání pevnosti neskutečným zážitkem. „Vybaví se mi pevnost uprostřed moře, když mi bylo 12, 13 let, kdy jsem na to koukal s rodiči a strašně jsem tomu fandil. A nikdy bych nevěřil tomu, že ve svých čtyřiceti se tam dostanu, a ještě budu soutěžit. Nabídka přišla už předloni, ale já jsem v tu chvíli byl na výletu lodí na jihu Francie. A časově ani strategicky to nešlo. A říkal jsem si, že jestli to má přijít, tak třeba s pokračováním. A ono to přišlo.“ Překvapí vás, že největším peklem byli pro Petra švábi v telefonní budce?

Michael Foret měl sedm, osm let a koukal na Boyard na chalupě, když třeba pršelo, týden v kuse. A tam byli podle něj ti dva malí a ta krásná černoška, která je tam do dneška a teď, po těch dvaceti letech, se na tom místě ocitl. Takže to pro něj hodně znamená. Je to, dá se říct, jeho splněný klukovský sen. Přiznal se, že váhal, protože moc není týmový hráč. Ale nakonec ho takový zážitek a sláva pevnosti přesvědčilo, do toho jít. Absolutně se neobával výšek, to má rád, a dokonce je vyhledává. Ale nepotřeboval se úplně koupat s hady. Hady nepotřebuje mít na blízku. Nakonec ho ale semlel kafemlýnek.

Pro Jana Kříže to byla spousta zážitků. „Pevnost Boyard pro mě znamená velkou etapu mého dětství, kdy to běželo v televizi a všichni to sledovali, ačkoli to nebyly naše týmy. A pro mě bylo nepředstavitelné, že bych se někdy na tu pevnost mohl podívat a třeba se dostat i do těch místností. Váhal jsem asi 1,2 vteřiny. Když dostaneš takovouhle nabídku, tak nepřemýšlíš. To člověk musí zkusit, když to jde. Neřekl bych, že mám velké strachy. Mám strach z toho být zavěšený ve velké výšce, protože s tím mám špatné zkušenosti.

S klukama jsme si říkali, že bude vedro a že půjdeme do toho dresu na ostro, že to bude daleko pohodlnější. Ale nedošlo mi, že se třeba budu muset osprchovat, že mě budou převlékat a že u toho bude hodně lidí. Takže já jsem byl celý od toho gelu a prostě tam byly dvě slečny, chuděry… Já jsem říkal, sorry prostě, nemám spodní prádlo. Takže se otočily a podávaly mi tam sprchu a ručník a tak. No co jsem měl dělat. Byl to blbej nápad jít naostro. Ono se to nabízelo, ty kraťasy mají i takovou tu sportovní výstelku…

Dáda kromě toho, že držela tým, tak neuvěřitelně nasadila laťku první disciplínou, kterou zvládla. A my jsme byli všichni strašně připravený to hecovat, aby to překonala, ale tam nebylo co. Ona prostě šla a do každé té dózy strčila ruku a my jsme všichni jen koukali a vůbec jsme nechápali. Takže pak jsme se hrozně hecovali.

Překvapilo mě, že je pevnost menší, než vypadá v televizi. Jsou tam ty obrovské zdi. Působí to v televizi, že je tam ten tým takový osamocený s moderátorem. Ale tam je neuvěřitelně obrovský štáb lidí, včetně doktorů, ti všichni se na povel schovají.“


Sledujte v neděli 4. února ve 20.15 na Primě!


Nadační fond PES V NOUZI

Nadační fond PES V NOUZI pomáhá útulkům se zajištěním veterinární péče, chybějícího krmiva, potřeb pro útulky a rekonstrukce útulků. Úkolem je také aktivně pomáhat s umísťováním pejsků do nových domovů, a dát jim tak šanci na normální psí život. Dalším projektem nadačního fondu je Psí přání, ve kterém můžete splnit pejskům z útulků společně s ostatními dárci jejich přání a naplnit mističky.

Více na www.pesvnouzi.cz nebo www.psiprani.cz.


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25703/pevnost-boyard-ii-6-dil/