Cestovatelský kanál Travelxp HD dnes zahájil vysílání na satelitu Astra 3B
Autor: M7/Skylink/ , e-mail: skylink@skylink.cz Přidané: 05.02.2018
Provozovatel česko-slovenské satelitní platformy Skylink, společnost M7 Group informuje o zařazení nového programu o cestování – Travelxp HD. Dnes, v pondělí 5. 2. 2018 dopoledne zařadil Skylink do své nabídky nový dokumentární program zaměřený na cestování – Travelxp HD. Program je náhradou za stávající program History Channel HD, jehož vysílání ve Skylinku dnes skončilo.


Travelxp HD přináší ty nejzajímavější cestopisné a lifestylové pořady z bezmála padesáti zemí světa, a to bez výjimky vlastní produkce. Program bude plně lokalizován do češtiny a pro zájemce zůstane k dispozici i originální anglická zvuková stopa.

„Spuštěním Travelxp HD reagujeme na poptávku diváků po stanici, která se plně věnuje cestování,“ vysvětluje Bill Wijdeveld, viceprezident společnosti M7 Group. „V jiných částech světa si tento kanál již získal velkou oblíbenost, a my se těšíme na spolupráci na evropských trzích.“

Travelxp HD je dostupný všem zákazníkům Skylinku v rámci programových balíčků Smart, Multi, Kombi a Komplet.


Parametry pro naladění programu Travelxp HD:

Satelit: Astra 3B
Orbitální pozice 23,5°východně
Kmitočet: 12,109 GHz
Polarizace: Horizontální
FEC: 3/4
Symbolová rychlost: 27 500 kSymb/s
Norma: DVB-S2/8PSK
Rozlišení: HD (1920 x 1080 px)
Kompresní formát: MPEG-4
Pozice ve FastScan: 131
ID: Travel XD HD
Video PID: 4043
Audio PID 4163 – česky
Audio PID 4243 – anglicky
SID: 5043
Kódování: Irdeto 2, Mediguard 2, Viaccess 5.0 (Orca)



Upozornění!

Stejně jako všechny ostatní nově zařazované programy Skylinku, ani Travelxp HD již nebude dostupný na dekódovacích kartách Irdeto ICE v módu CryptoWorks – pro zákazníky Skylinku to znamená, že jim tento program nemusí fungovat, pokud pro příjem satelitní televize Skylink stále používají nevhodný satelitní přijímač (dekódovací modul) bez označení Skylink READY. Vzhledem k tomu, že na trhu existuje velké množství nejrůznějších typů satelitních přijímačů (dekódovacích modulů), doporučujeme v takovém případě kontaktovat prodejce satelitní techniky, a to nejlépe toho, u kterého si zákazník pořídil svůj stávající satelitní přijímač. Jedině odborný prodejce dokáže posoudit, podle konkrétního typu tohoto přijímače (modulu), zda je možné nahrát aktuální verzi obslužného programu anebo je nutné pořídit si nový přijímač (modul) s označením Skylink READY. V tomto případě však není účelné kontaktovat Zákaznický servis Skylinku – naši operátoři nejsou schopni pomoci konkrétním doporučením, resp. také doporučí návštěvu odborného prodejce satelitní techniky.


PR M7 Group S.A., 5. 2. 2018, doplněno: redakce satCentrum

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/25714/cestovatelsky-kanal-travelxp-hd-dnes-zahajil-vysilani-na-satelitu-astra-3b/